Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) bijušais prezidents Kaspars Gorkšs uzskata, ka viņa atstādināšana no amata saistīta ar uzsākto kursu, cenšoties izskaust dažādas iespējamās nelikumības un līdz šim piekopto darbības stilu.

Gorkšs par LFF prezidentu kļuva ārkārtas vēlēšanās 2018. gada aprīļa nogalē, bet jau pēc nepilna gada izturēja pirmo neuzticības balsojumu. Nākamā gada arpīlī LFF paredzētas jaunas prezidenta vēlēšanas, tomēr biedri ceturtdien lēma, ka Gorkšs atstādināms no amata jau tagad.

"Vēlēšanas vienmēr ir nervus kutinošs un interesants process. Vienmēr iznākums bijis ciešs, bet šoreiz ne manā labā. Bet tas ir jāpieņem, tā ir demokrātijas cena," pēc uzticības zaudēšanas sacīja bijušais Latvijas izlases kapteinis un nu jau bijušais LFF prezidents. "Tagad man būs laiks, kā es varēju darīt citādāk. Labāk vai sliktāk. Bet to esmu teicis, ka nevienu no soļiem nenožēloju. Uzskatu, ka virziens bija pareizs. Skaidrs, ka tas nebija daudziem patīkams. Tas arī kaut kādā veidā vienoja tos biedrus, kuri iestājās pret mani."

Runājot par iespējamām kļūdām savā darbībā, Gorkšs ironiski nosaka: "Epastu nosūtīšanas ātrumu man vajadzēja uzlabot." Viņš gan norāda, ka izteiktie pārmetumi nekad nav ietekmējuši ikdienas procesus futbolā, bet atstādināšanas galveni iemesli LFF kongresā no tribīnes tā arī nav izskanējuši.

"Mani vienmēr ir motivējuši tie biedri, kuri no sirds vēlas attīstīt futbolu. Tie, kuri spējīgi otrajā plānā atstāt kaut kādas citas intereses. Tādi futbola biedri iedvesmo," uzskata Gorkšs, kurš nemācēja vēl teikt, kas būs viņa nākamais solis karjerā pēc futbola un LFF prezidenta gaitu beigšanas.

Gorkšs nemācēja teikt, vai nākamajā pavasarī kandidēs uz LFF prezidenta amatu, kad būs nākamās vēlēšanas. "Ja prasītu, vai man atkal gribas sēdēt un nervozēt, tad atbildu, ka nezinu. Nekad neizslēdzu nevienu no iespējām. Kā arī teicu, nenožēloju nevienu no soļiem. Vienmēr esmu iestājies par tīrām vērtībām un vadījies pēc savas sirdsapziņas."

"Bija interesanti (LFF prezidenta amatā). Ļoti interesanti paskatīties uz futbolu no otras puses. Visu laiku tev ir spēlētāju karjera, kad tu domā, ka pēc tās nekas vairs nebūs. Tāpat tagad. Zaudēt nevienu cīņu nav patīkami. Redzēs, ko nesīs nākotne," sakāvi otrajā neuzticības balsojumā vīrišķīgi komentē Gorkšs. "Pusotru gadu nostrādāju 20 stundas diennaktī, cenšoties realizēt tās lietas, kas man galvā bija. Līdz galam neizdevās visus pārliecināt par ideju pareizību. Man bija ļoti būtiski spēlēt mazāk politiku, bet vadīties pēc saviem principiem un sirdsapziņas."

Gorkšs neplāno apstrīdēt LFF kongresa lēmumu par atstādināšanu, bet futbols viņa dzīvē nepazudīs un viņš turpinās apmeklēt "sporta karaļa" spēles klātienē.

"Vakar dēlam bija dzimšanas diena, varbūt nosvinēšu dzimšanas dienu," kā pirmo darbību pēc atstādināšanas minēja Gorkšs. "Pabeigšu savas studijas LU juristos, kur man sestdienās reti sanāca iegriezties lekcijās."

Šobrīd ir neskaidrība, kā tālāk ritēs LFF darbība, jo biedrība ir palikusi bez vienīgās paraksta tiesīgās personas. Plānots, ka pirmdien, 21. oktobrī, sanāks LFF ārkārtas valdes sēde, kurā tiks arī domāts par nākamajiem soļiem šajā Latvijas sportā nepieredzētajā situācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!