Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kaspars Gorkšs sestdien kļuva par pirmo Latvijas izlases spēlētāju nepilnu astoņu gadu laikā, kurš devies laukumā Anglijas futbola premjerlīgas spēlē, bet viņa pārstāvētā "Reading" komanda savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar Stokas "City" vienību.

Gorkšs maču uzsāka savas komandas pamatsastāvā, nospēlējot visas 90 minūtes, bet pirmā puslaika izskaņā viņš saņēma brīdinājumu.

Rezultāts tika atklāts 34.minūtē, kad ar precīzu raidījumu izcēlās Maikls Kaitlijs no Stokas "City" komandas, bet izlīdzinājums tika panākts 89.minūtē, kad Dīns Vaitheds nopelnīja noraidījumu, bet Adams le Fondre realizēja sekojošo 11 metru soda sitienu.

Neviens Latvijas futbolists premjerlīgas mačā laukumā nebija devies kopš 2004./2005.gada sezonas, kad "Southampton" komandu pārstāvēja Marians Pahars, tomēr viņš cīnījās ar daudzām traumām.

Kā ziņots, Gorkša pārstāvētā "Reading" komanda pagājušajā sezonā triumfēja Anglijas otrās spēcīgākās futbola līgas - "Championship" - turnīrā, tādējādi nodrošinot vietu šīs sezonas premjerlīgas čempionātā.

Savukārt Stokas "City" pagājušajā sezonā ieņēma 14.vietu premjerlīgā.

Gorkšs "Reading" komandai pievienojās neilgi pēc pagājušās sezonas sākuma, kad viņu pārdeva premjerlīgas vienība Londonas "Queens Park Rangers" (QPR). Zīmīgi, ka pirms tam Gorkšs palīdzēja arī QPR komandai sasniegt premjerlīgu, tomēr nākamās sezonas sākumā viņš vienībai izrādījās lieks.

Gorkšs "Reading" komandas rindās aizvadītajā sezonā piedalījās 42 spēlēs, gūstot trīs vārtus.

Pievienojoties "Reading", ar 31 gadus veco Gorkšu tika noslēgts līgums uz trijiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!