Foto: DELFI

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs pēc biedru vairākuma iesniegtās prasības sasaukt ārkārtas kongresu, kurā balsotu par neuzticības izteikšanu LFF prezidentam, pauž gatavību LFF biedriem skaidrot katru izteikto pārmetumu.

Portāls "Delfi" ziņoja, ka 69 LFF biedri iesnieguši prasību par ārkārtas kongresa sasaukšanu un neuzticības izteikšanu Gorkšam. Lai sasauktu biedrības ārkārtas kongresu, ir nepieciešams vismaz 1/10 biedru parakstu, nosaka Latvijas likums.

Kā galvenie iemesli ārkārtas kongresa sasaukšanai ir norādīti, ka LFF biedriem netiekot sniegts atbalsts infrastruktūras sakārtošanā, ka LFF valde nav apstiprinājusi ģenerālsekretāru, nepilnības tiesnešu sistēmā, Ingrīdas Latimiras atteikšanās sniegt revidenta atzinumu par 2018. gadu un 2. augusta sešu LFF valdes locekļu izteiktā neuzticība.

"Neskatoties uz to, ka lielākā daļa iesniegumā uzdoto jautājumu neattiecas uz statūtos noteikto prezidenta atbildību, es esmu gatavs atbildēt LFF biedru priekšā par katru izteikto pārmetumu un skaidrot katru no iesniegumā norādītajiem jautājumiem. Tāpēc statūtos paredzētajā kārtībā pārbaudīsim iesniegumu un ziņosim par ārkārtas kongresa sasaukšanas laiku, vietu un dienas kārtību," LFF paziņojumā citēts Gorkšs.

LFF augstākā lēmējinstitūcija ir biedru kopsapulce jeb kongress, kas šogad sasaukts jau trīs reizes. "Pieprasījumā tiek norādīta arī darba kārtība. Ārkārtas Kongress tiek sasaukts trīs nedēļu laikā no pieprasījuma saņemšanas dienas. Ja šajā termiņā ārkārtas Kongress netiek sasaukts, biedri, kuri pieprasīja tā sasaukšanu, var lūgt palīdzību FIFA un/vai UEFA šī Kongresa organizēšanai," teikts LFF statūtos.

"Ja pēc vēršanās FIFA un/vai UEFA ārkārtas Kongress netiek sasaukts, biedri, kuri prasa Kongresa sasaukšanu, var patstāvīgi sasaukt Kongresu, ievērojot noteikto Kongresa sasaukšanas kārtību."

Tādējādi LFF ārkārtas kongresam jānotiek ne vēlāk kā 17. oktobrī. LFF ārkārtas kongresā jāiekļauj pieprasījumā iekļautie jautājumi, taču "prezidents, ģenerālsekretārs vai valde darba kārtību var papildināt". Ja LFF ārkārtas kongresā neizdosies savākt kvorumu, "LFF izpildinstitūcija nekavējoties sasauc atkārtotu Kongresu nosūtot biedriem rakstisku paziņojumu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!