Foto: LETA
Vārtus pret savu bijušo komandu gūstot Latvijas izlases kapteinim Kasparam Gorkšam, jauno "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas sezonu sestdien ar uzvaru sāka ambiciozā "Riga" komanda.

Galvaspilsētas vienība viesos ar 1:0 (1:0) pieveica 2015. gada valsts čempioni "Liepāju". Vienīgos vārtus 64.minūtē iesita Gorkšs, kurš pagājušo sezonu noslēdza tieši Kurzemes vienībā.

Pirmajā puslaikā abas komandas aizvadīja bez daudziem vārtu gūšanas momentiem, bet otrajā puslaikā arvien pārliecinošāk sāka spēlēt galvaspilsētas komanda un tā vidusdaļā arī Gorkšs izcēlās ar galvu pēc stūra sitiena. Kaut arī turpinājumā ilgāku laiku labākas iespējas veidoja "Riga" futbolisti, pēdējās minūtēs viesi iesēdās aizsardzībā, tomēr nosargāja uzvaru.

"Riga" starpsezonā bija viena no aktīvākajām komandām. Šī kluba budžets tiek lēsts aptuveni 800 000 eiro apmērā, bet komanda par mērķi izvirzījusi cīņu par pirmo trijnieku, kā arī caur Latvijas kausu iegūt iespēju jau šogad piedalīties Eirokausos. Starpsezonā šīs vienības, kuras galvenais treneris ir krievs Vladimirs Volčeks, sastāvu papildinājuši tādi pašmājās ļoti labi zināmi futbolisti kā Gorkšs, Valērijs Šabala, Artūrs Zjuzins un Antons Kurakins, kuri regulāri spēlē arī valstsvienībā. Tāpat vienība pastiprinājusies ar bijušajiem "Jelgavas" futbolistiem - pussargiem Borisu Bogdaškinu un Andreju Kovaļovu, aizsargu Vitāliju Smirnovu, kā arī uzbrucēju Daniilu Turkovu.

Tiesa, pirmās kārtas spēlē Šabala, Zjuzins, Oļegs Timofejevs un Kovaļovs bija ārpus "Riga" komandas pieteikuma.

Bija informācija, ka "Riga" investori vēlējušies piesaistīt arī karjeru beigušo brazīliešu superzvaigzni Ronaldinju, taču mēģinājums atvest viņu uz Rīgu bijis neveiksmīgs.

Tikmēr 2015. gada Latvijas čempione "Liepāja" pērn neaizstāvēja iegūto titulu, paliekot ceturtajā vietā, kā rezultātā no galvenā trenera amata tika atbrīvots Viktors Dobrecovs, kurš klubā bija no tā pirmsākumiem. Viņa vietā stājies kolorītais gruzīnu speciālists Tamazs Pertija, kurš Latvijā strādā jau daudzus gadus.

Kā uzsvēra Liepājas kluba prezidents Māris Verpakovskis, šīs sezonas komandas galvenais mērķis ir caur Latvijas kausu iekļūt Eirokausos, jo tas budžetam sniedz papildus līdzekļus. Savukārt virslīgā kurzemnieki cer tikt vismaz labāko trijniekā.

Starpsezonā "Liepājas" sastāvā ir notikušas pamatīgas izmaiņas, jo komandu atstājuši tādu futbolisti kā Gorkšs, horvāti Marko Brtans un Dino Kluks, taču sastāvu papildinājis no Šveices atbraukušais uzbrucējs Artūrs Karašausks un Artjoms Osipovs, kā arī vairāki leģionāri, turklāt nākamnedēļ gaidāmi arī papildinājumi no Mauritānijas.

Kā vēstīts, vēl vienā pirmās kārtas spēlē sestdien seškārtējā valsts čempione "Ventspils" ar rezultātu 2:0 (1:0) mājās apspēlēja "Metta"/LU komandu. Spēles rezultātu jau 14.minūtē atklāja Ģirts Karlsons, kurš izcēlās pēc Eduarda Tīdenberga centrējuma, bet 64.minūtē pats Tīdenbergs panāca 2:0, kad izpildīja lielisku soda sitienu.

Kopumā mačā pārsvars bija "Ventspils" komandai, bet "Metta"/LU nereti atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem.

Jaunā virslīgas sezona tika atklāja piektdien, kad vicečempione "Jelgava" Olainē ar 1:0 pārspēja turnīra debitanti "Babīti"/"Dinamo". Savukārt kārtas izspēle noslēgsies svētdien, kad RFS uzņems pagājušās sezonas Latvijas čempionus Jūrmalas "Spartaku".

Šī sezona Latvijas virslīgā solās būt spraiga, jo cīnīties par vietu trijniekā gatavas uzreiz sešas komandas - pagājušās sezonas čempione Jūrmalas "Spartaks", "Jelgava", "Ventspils", "Liepāja", kā arī ambiciozās valsts galvaspilsētas komandas "Riga" un RFS.

Kā pirmssezonas preses konferencē teica "Latvijas Futbola Virslīga" (LFV) izpilddirektors Olivers Šlēgls, vissvarīgākais futbolā ir godīga spēle un savstarpēja cieņa.

Aizvadītajā sezonā virslīgā negaidīti triumfēja "Spartaks", kam sekoja "Jelgava" un "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!