Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs, visticamāk, nepaliks Anglijas pēc spēka trešās līgas - "League One" - komandā Kolčesteras "United", jo joprojām vēlas spēlēt augstākā līmenī, informē laikraksts "Daily Gazette".

Savu, visticamāk, pēdējo spēli komandā centra aizsargs aizvadīja pagājušajā piektdienā, kad "United" Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņas spēlē ar 1:3 izbraukumā piekāpās Velsas vienībai Kārdifas "City", kas vēl pērn spēlēja Anglijas premjerlīgā, bet šosezon sacenšas "Championship" turnīrā jeb Anglijas otrajā līgā.

Pēc šī mača noslēdzies ar 33 gadus veco Gorkšu iepriekš noslēgtais četru nedēļu īstermiņa līgums, kuru kluba vadība vēlas pagarināt. Pirmdien viņam paredzētas vēl vienas sarunas ar "United" vadību, tomēr komandas galveno treneri Toniju Hjūmsu viņš jau informējis, ka joprojām vēlas spēlēt augstākā līmenī.

"Izskatās, ka Kaspars meklē iespēju spēlēt pēc iespējas augstākā līmenī. Mēģināsim sarunas atsākt un raudzīsim, kas notiks," izteicies Hjūmss. "Nevar viņu vainot par to, ko viņš vēlas panākt. Viņš tuvojas savas karjeras beigām, tāpēc vēlas izmantot šo iespēju."

"Piektdienas spēlē Kaspars nodemonstrēja savu labāko sniegumu kopš pievienošanās mums. Viņš bija pašatdeves pilns, taču tagad raugās citā virzienā. To apzinājāmies jau tad, kad viņu piesaistījām," skaidro treneris. "Šajās sešās spēlēs viņš mums labi palīdzēja."

Centra aizsargs kopš pērnās vasaras bija brīvais aģents, kad viņam noslēdzās līgums ar "Championship" komandu "Reading". Kopš tā laika viņš spēļu praksi bija guvis vienīgi Latvijas izlases rindās, kā arī trenējies ar pašmāju klubu "Skonto", bet Anglijā viņš atgriezās decembra pirmās nedēļas nogalē.

Kolčesteras klubs šobrīd ir viens no vājākajiem "League One" turnīrā, ar 23 spēlēs izcīnītu 21 punktu kopvērtējumā ieņemot 23.vietu 24 komandu konkurencē. Izdzīvošanas zona no tā ir divu punktu attālumā.

Latvijas izlasē Gorkšs līdz šim aizvadījis 66 spēles, gūstot piecus vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!