Foto: LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs pēc amata saglabāšanas atzina, ka biedru iniciētais ārkārtas kongress bijis kā brīdinājums un dos papildus motivāciju tālākā darbā.

Ziņots, ka LFF ārkārtas kongresā ar negaidīti lielu balsu pārsvaru tika noraidīts rosinājums atsaukt Gorkšu no amata, tādējādi viņam saglabājot amatu, ko ieguva pirms 10 mēnešiem.

"Man šī bija kārtējā emocionālā diena. Pēdējās trīs dienas bija pārbaudījums man un manai komandai, visiem LFF darbiniekiem. Es šo neuztveru tā, ka es būtu gatavs sēdēt uz lauriem vai atpūsties. Šis bija savā ziņā brīdinājums. Un tā būs motivācija, lai ar divtik lielu sparu strādātu. Lai paskatītos paškritiski uz savām lietām, ko darījuši un kā pirms tam bijis. Bija dažāda veida kritika, kas viennozīmīgi ņemama vērā un jādara, lai to vērstu par labu," sacīja Gorkšs.

Gorkšs atzina, ka pirms kongresa nebija domājis – un tam pat īsti nav bijis laika – par iznākumu. Gan viņam pašam, gan daudziem LFF darbiniekiem nācās daudzas stundas pavadīt, lai risinātu ar kongresa rīkošanu un organizēšanu saistītos jautājumus, kā arī paralēli tam censties atbildēt uz aktuālajiem jautājumiem.


Pēc kongresa masu mediji gandrīz divas stundas gaidīja Gorkšu, lai iegūtu komentārus par notikušo. Gorkšs atvainojās par šo ilgo pauzi, bet pēc kongresa uzreiz notika valdes sēde, kā arī vēlāk viņam ar ģenerālsekretāru nācies ilgi apspriest "tos soļus, kas jāsper un jāsper ļoti īsā laikā". Gorkšs nevēlējās prognozēt, vai "ripos galvas" pēc pēdējo nedēļu notikumiem, bet norādīja, ka "šādi precedenti (pārrunātās iekšējās informācijas noplūšana, aizdomīgi audio ieraksti un parakstu viltojumi) nav pieļaujami nevienas organizācijas iekšienē".

"Intensitāte, kādā bija komunikācija šajā nomelnošanas kampaņā, bija ar ļoti augstu frekvenci. Gan man, gan manai komandai tā bija pirmā tāda pieredze. Mācībstundas ir vērtas, ja kaut ko iemācās un izmanto nākotnē, lai augtu gan kā profesionāļi, gan kā personības," uzsvēra Gorkšs. "Tas bija liels pārbaudījums un tādos brīžos, kad nav tik viegli, parādās cilvēki, kuriem vari uzticēties, kuri gatavi strādāt tavā labā un futbola labā."

Tagad Gorkšs kā galveno darbu norāda veikt izmaiņas LFF statūtos, pie kā jau tiek strādāts kādu laiku un ko drīzumā plānots prezentēt gan biedriem, gan valdei, bet aprīlī par šīm izmaiņām būs jābalso LFF kongresā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!