Foto: Kadrs no video

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks šajā amatā strādā likumos un LFF statūtots neatrunātā veidā, uzskata bijušais organizācijas vadītājs Kaspars Gorkšs, kurš savu viedokli pauda 360TV raidījumā "Hattrick ar Puči".

"Viņš (Pukinsks) ir ģenerālsekretārs, kuram iedotas pilnvaras likumos un statūtos neatrunātā veidā, un viņš turpina pildīt šo amatu līdz šodienai," uzskata Gorkšs.

2018. gada aprīlī Gorkšs kļuva par LFF prezidentu, un kā ģenerālsekretāru izvēlējās Pukinsku. Šī gada vasarā Pukinsks atstāja LFF, uzsverot, ka vairāk laika vēlas veltīt ģimenei. Oktobrī Gorkšu atstādināja no LFF prezidenta amatu, bet LFF tobrīd palika bez paraksttiesīgām amatpersonām. Neilgi pēc tam LFF valde, aizbildinoties ar "force majour" situāciju, par ģenerālsekretāru iecēla Pukinsku.

Tagad Gorkšs strikti nosaka, ka otro reizi kopā ar Pukinsku nestartētu vienā komandā.

"Nonākot atbildīgā amatā, man bija kaut kādi uzdevumi, kas jāizpilda. Šajā situācijā prezidentam ir jābūt sinerģijai ar cilvēkiem apkārt, lai tavas idejas tiek realizētas un īstenotas. Prezidenta galvenais uzdevums ir attiecības ar valsti, pašvaldībām un starptautiskajiem partneriem, koes uztvēru kā galveno lomu sākotnējā posmā," savu kategorisko "Nē" Pukinskam pamato Gorkšs. Tomēr turpinājumā Gorkšs sapratis, ka pašam jāiedziļinās procesos dziļāk, lai pārmaiņu vēsmas "pieskatītu un rupētos, lai tās tiek novestas līdz galam, jo galvenais ir rezultāts".

Pilnu interviju ar LFF bijušo prezidentu Kasparu Gorkšu skatieties 360 TV raidījumā "Hattrick ar Puči" trešdien, 4. decembrī, pulksten 21:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!