Foto: F64

Ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu, tai cieši sadarbojoties ar vietējām pašvaldībām, 2018. gadā futbola laukumu segumu ieklāšanā un atjaunošanā ieguldīti vairāk nekā 0,7 miljoni eiro, informēja LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks. Savukārt LFF prezidents Kaspars Gorkšs norāda, ka paveiktais šajā jomā ļauj ieraudzīt savus darba augļus.

Dažādās Latvijas vietās ir izveidoti divi jauni mazie laukumi un trīs pilna izmēra futbola laukumi ar mākslīgo segumu. Infrastruktūras uzlabošanas plāna īstenošana ir ļāvusi uz jauniem un kvalitatīviem futbola laukuma segumiem spēlēt un trenēties jauniešiem, amatieriem un futbola profesionāļiem Rīgā, Daugavpilī, Valmierā, Tukumā un Stopiņos.

"Mēs labi redzam sava darba augļus - sakārtojot un attīstot futbola laukumus, ģērbtuves, apgaismojumu - jebkurā Latvijas vietā ar šo spēli aizraujas aizvien vairāk cilvēku. Bez pašvaldību atbalsta LFF nevarētu paveikt tik daudz, tādēļ esam ļoti pateicīgi pašvaldībām un klubu pārstāvjiem, piemēram, Tukumā, kas palīdz piepildīt mūsu ieceres. Mēs iestājamies par tīru futbolu gan laukumā, gan pārvaldībā, taču tas nebūs iespējams, ja nebūs pieejama attīstīta infrastruktūra," uzsver LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

Stratēģiski attīstot infrastruktūru un palielinot tās pieejamību visā Latvijā, LFF lielu uzsvaru liek uz bērnu un jauniešu iespējām nodarboties ar futbolu drošos un kvalitatīvos apstākļos. Tas būs arī viens no jautājumiem otrdien, 19. februārī, plānotajā LFF Infrastruktūras un reģionālās attīstības komitejas sēdē, kad tiks skatīti jautājumi par izbūvējamajiem infrastruktūras objektiem 2019. un 2020. gadā, noteikta šo darbu kārtība un prioritātes.

"Ir rūpīgi jāizvērtē sagatavotais attīstības plāns, lai būtu pārliecība, ka visi pieejamie līdzekļi tiks izmantoti godprātīgi. Tā ir arī Infrastruktūras un reģionālās attīstības komitejas atbildība – rūpīgi izvērtēt līdzekļu izlietojumu," atzīst LFF prezidents.
Atbilstoši vidēja termiņa plāniem šogad paredzēts uzlabot lielo un mazo laukumu pieejamību vai arī kvalitāti Salaspilī, Olainē, Rīgā, Nīcā, Salacgrīvā, Carnikavā un Ilūkstē. Ieguldījumi segumu ieklāšanā varētu sasniegt vienu miljonu eiro. Papildu tam aptuveni 0,5 miljonus eiro ir paredzēts investēt Daugavas stadiona jumta konstrukciju izbūvē un novirzīt investīcijām dažādos laukumos mazāka apjoma elementiem, piemēram, laistīšanas sistēmām, futbola vārtiem un citām vajadzībām.

"Mēs esam ieinteresēti futbolam piesaistīt iespējami vairāk bērnus vecumā no astoņiem līdz 13 gadiem. Ja būs daudz jauniešu, to papildinās plānveidīgs un zināšanām bagāts klubu, treneru, skolu un LFF darbs, uzlabosies arī spēles kvalitāte un Latvijas futbolam būs nākotne," uzsver Pukinsks.

Gorkšs uzteic gan pašvaldību iesaistīšanos līdzšinējo projektu realizēšanā, gan arī klubu pārstāvjus, kuri enerģiski nodrošina efektīvu jauno laukumu izmantošanu.

Līdztekus laukumu klāšanas darbiem LFF veikusi arī citus futbola infrastruktūras uzlabošanas darbus Daugavas stadionā Rīgā, Staicelē un citur, tostarp nodrošinājusi futbola vārtu, tablo, laukuma laistīšanas sistēmu un ģērbtuvju pieejamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!