Foto: F64
Latvijas futbola izlases kandidāts Kristaps Grebis pievienojies Azerbaidžānas augstākās līgas klubam "Ganja", vēsta vienības mājaslapa internetā. Tikmēr Latvijas izlases pussargs Aleksejs Višņakovs nepaliks Krievijas premjerlīgas komandā Naļčikas "Spartak" un cer karjeru tupināt Polijā.

Līgums ar Grebi noslēgts līdz šīs sezonas beigām.

Azerbaidžānas čempionātā vērojama liela latviešu pārstāvniecība. Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs kopš janvāra ir "Baku" vienības galvenais treneris, Ģirts Karlsons pārstāv Baku "Inter" vienību, Andrejs Rubins - klubu "Karabah", Pāvels Doroševs pārstāv vienību "Gabala", bet spēcīgajā Baku AZAL vienībā kopš janvāra beigām spēlē Ritus Krjauklis.

Grebis februāra sākumā pievienojās Kipras augstākās līgas komandai Limasolas AEL, taču jau drīz pēc tam klubs ar uzbrucēju līgumsaistības pārtraucis. Šādu lēmumu AEL vadība pieņēmusi, jo Latvijas futbolistam medicīniskajās pārbaudēs konstatētas veselības problēmas.

Grebis, kurš Latvijas izlasē laukumā devies 13 spēlēs, pirms došanās uz Kipru atrādījās arī Kazahstānas komandai Kostanajas "Tobol", tomēr nespēja pārliecināt par savu lietderību. Lielāko daļu profesionālās karjeras Grebis pārstāvējis savas dzimtās pilsētas komandu "Liepājas metalurgs". Ārzemēs viņš līdz šim spēlējis vienu reizi, kad pusgadu pārstāvēja Anglijas piektās līgas klubu Oksfordas "United". Tāpat Grebis spēlējis arī "Rīga" un "Ventspils" komandā.

Azerbaidžānas čempionātā "Ganja" ar 22 punktiem 19 mačos atrodas astotajā vietā.

Tikmēr Višņakovs pievienojies Polijas čempionāta vienībais Krakovas "Cracovia", vēsta šīs komandas mājaslapa internetā.

Janvāra sākumā Višņakovs noslēdza divu ar pusi gadu līgumu ar "Spartak", tomēr pēc treneru maiņas klubs un spēlētājs nav pratuši vienoties par sadarbību.

"Es parakstīju līgumu, bet uzreiz pēc tam vienībai pievienojās jauns treneris, kura plānos es neietilpu. Ar komandu pavadīju mazāk par diviem mēnešiem," citēts Višņakovs.

"Cracovia" vienībai Višņakovs pievienojies uz pārbaudes laiku.

"Cracovia" vienība ar astoņiem punktiem 15 mačos Polijas čempionātā pašlaik ieņem pēdējo, 16.vietu.

Pašlaik čempionātā turpinās ziemas pārtraukums. Spēles atsāksies februāra beigās.

Višņakovs var kļūt jau par septīto Latvijas futbolistu Polijas čempionātā. Ivans Lukjanovs un Sergejs Kožans pašlaik spēlē Gdaņskas "Lechia" komandā, Jurijs Žigajevs pievienojies Lodzas "Widzew" vienībai, Artjoms Rudņevs pārstāv valsts čempionvienību Poznaņas "Lech", Deniss Rakels janvārī oficiāli noslēdza līgumu ar Ļubinas "Zaglebie" komandu, bet Gdiņas "Arka" komandā uz pārbaudes laiku atrodas Maksims Rafaļskis.

Iepriekšējās divas sezonas 26 gadus vecais Višņakovs pārstāvēja "Ventspils" komandu, bet pirms tam vairākus gadus viņš spēlēja arī "Skonto" sastāvā. Kopā Latvijas čempionātā Višņakovs aizvadījis 205 spēles, kurās guvis 47 vārtus.

Latvijas izlasē Višņakovs piedalījies 35 spēlēs, gūstot piecus vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!