Foto: Reuters/Scanpix /LETA

Futbola klubs "Dinamo Rīga" vairākus mēnešus pēc kāda jaunieša pāriešanas uz citu komandu pēkšņi atcerējās par jauno sportistu, iekļāva viņu aizsargājamo spēlētāju sarakstā un tagad par pāriešanu pieprasa kompensāciju. Jaunā futbolista vecāki to uzskata par naudas izspiešanu un šantāžu, bet Latvijas Futbola federācija (LFF) nostājās kluba pusē un aicināja šo strīdu risināt pat Sporta Arbitrāžas tiesā (CAS) Lozannā.

2006. gadā dzimušais Kristians (vārds mainīts) 2018. gada sākumā no "Riga FC" bez problēmām pārgāja trenēties uz "FK Dinamo Rīga". Tomēr dažādu apstākļu dēļ jaunietis nav ticis pie spēlēšanas mačos, turklāt radās loģistikas problēmas.

2019. gada maijā zēna tēvs Rolands aprunājies ar zēna grupas treneri Dzintaru Zirni un vienojušies, ka jaunais futbolists var mainīt klubu, lai ģimenei būtu ērtāk un puisis varētu turpināt spēlēt futbolu, kas viņam ļoti patīk. Tā kā Kristiana vecākiem nebija nekādu finansiālo saistību un parādu, Zirnis sacījis, ka šādā gadījumā problēmu nevajadzētu būt. Zirnis solījies visu sakārtot un par to arī informējis "FK Dinamo Rīga" vadītāju Jāni Apsi. 2019. gada jūlijā Kristians sācis treniņus Rīgas Futbola skolā, ko apliecina arī oficiāls uzņemšanas dokuments.

"Janvārī man zvana no RFS. Viņi nevar pieteikt puiku, jo viņš ir aizsargāto spēlētāju sarakstā. Apse gribēja 625 eiro par pusotru gadu, kamēr mēs bijām "FK Dinamo Rīga". Vienlaicīgi ar mums aizgāja vēl viens puika, kuram situācija bja identiska. Viņa vecākiem izdevās iegūt stažēšanās līgumu, bet manam dēlam Apse neparakstīja stažēšanās līgumu. Viņš teica, ka ir tā, kā ir, un vēloties saņemt 625 eiro, citādāk neņems ārā no aizsargāto spēlētāju saraksta," saka dēla tēvs Rolands.

Cenšoties panākt pāreju, Rolands martā vēlreiz ticies ar Apsi un šoreiz sarunu ierakstījis. Sarunas gaitā vairākkārt Apse atgādinot par šiem 625 eiro. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!