Foto: AP/Scanpix

Pēdējā laikā blāvu sniegumu demonstrējošā "Arsenal" komanda pirmdien Anglijas premjerlīgas mačā divu Londonas komandu derbijā viesos ar 0:3 (0:1) piekāpās "Crystal Palace" komandai.

"Arsenal" pēdējās 12 spēlēs izcīnījusi četras uzvaras, taču divas no tām bijušas pret premjerlīgas apakšgala komandām, bet divas pret Anglijas zemāko līgu vienībām. Pārējos astoņos mačos izcīnīts viens neizšķirts un ciesti septiņi zaudējumi.

Pirmdien notikušajā mačā rezultāts tika atklāts 17. minūtē, kad laukuma saimnieku pussargs Endross Taunseds cīņā vārtu priekšā ieguva bumbu un raidīja to vārtos. "Crystal Palace" savu pārsvaru dubultoja spēles 62. minūtē, kad ar skaistu, planējošo sitienu no soda laukuma malas atzīmējās pussargs Johans Kabajē.

Sešas minūtes vēlāk mājinieki ieguva tiesības izpildīt 11 metru soda sitienu, ko realizēja Luka Milivojevičs, kuram šis bija pirmais vārtu guvums Anglijas premjerlīgā. Otrā puslaika otrajā daļā viesi nespēja atspēlēties, Sema Elerdaisa vīriem izcīnot skaistu uzvaru.

Arī šajā mačā "Arsenal" fani ar plakātiem aicināja atkāpties komandas galveno treneri Arsēnu Vengeru, kura vadītā vienība kopš janvāra beigām guvusi vien četras uzvaras 12 spēlēs.

Zīmīgi, ka iepriekšējo reizi "Arsenal" četrās izbraukuma spēlēs pēc kārtas katrā ielaidusi vismaz trīs vārtus tālajā 1929. gadā.

Savukārt "Crystal Palace" izcīnījusi piecas uzvaras pēdējās sešās spēlēs, kas tai ļāvis izbēgt no premjerlīgas izkrišanas zonas.

Premjerlīgas kopvērtējumā ar 31 spēlē izcīnītiem 75 punktiem vadībā atrodas Londonas "Chelsea", bet Totenhemas "Hotspur" ir 68 punkti. Savukārt 63 punktus izcīnījusi "Liverpool", kamēr par diviem mazāk ir Mančestras "City" rēķinā. Tikmēr piektajā vietā ar 57 punktiem 30 spēlēs atrodas Mančestras "United", bet sestā ar 54 punktiem ir Londonas "Arsenal".

Savukārt pērnās sezonas čempione Lesteras "City" ar 36 punktiem 31 mačā kopvērtējumā ieņem 11. pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!