Foto: AFP/Scanpix

Viena no pasaules lielākajām futbola zvaigznēm Antuāns Grīzmans šovasar atstās Spānijas klubu Madrides "Atletico".

Par šādiem jaunumiem otrdienas vakarā paziņoja pats klubs, kā arī ar vēstījumu sociālajos tīklos dalījās 28 gadus vecais Grīzmans.

"Pēc sarunas ar galveno treneri Djego Simeoni un kluba vadību vēlējos aprunāties ar jums - līdzjutējiem, kuri man vienmēr snieguši lielu atbalstu. Gribu pateikt, ka esmu nolēmis atstāt "Atletico" un pievērsties jauniem izaicinājumiem," izteicās Grīzmans.

Spāņu mediji pēdējās nedēļās vēstījuši, ka "Atletico" ir samazinājusi Grīzmana līguma izpirkuma summa no 200 uz 120 miljoniem eiro, kas viņu padarījis par pieejamāku citiem klubiem. Viņam kontrakts ar Madrides klubu ir līdz 2023.gadam.

Pagaidām gan nav skaidrs, uz kuru vienību Grīzmans pārcelsies, tomēr pēdējo pāris gadu laikā bijušas spekulācijas par viņa došanos uz Spānijas grandu "Barcelona", ar ko viņš teju vienojās pērn, tomēr francūzis izvēlējās palikt Madridē. Tāpat uzbrucējs saistīts ar pāreju uz Anglijas komandu Mančestras "United".

Grīzmana pēdējā spēle "Atletico" sastāvā būs šajā nedēļas nogalē pret "Levante" futbolistiem.

"Atletico" kluba sastāvā Grīzmans 252 spēlēs guvis 133 vārtus, turklāt viņu reti mocījuši savainojumi vai fiziskās formas bedres. Kopā ar komandu viņš sasniedza 2016.gada UEFA Čempionu līgas finālu, kur gan piekāpās citam Madrides klubam "Real", tomēr pērn "Atletico" triumfēja UEFA Eiropas līgā un UEFA Superkausā.

Šajā Madrides vienībā francūzis spēlējis kopš 2014.gada, kad pārnāca no citas spāņu vienības Sansevastjanas "Real Sociedad".

Kopā ar Francijas izlasi Grīzmans pērn ieguva Pasaules kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!