Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Anglijas futbola klubs Mančestras "City" ir pelnījis saņemt atvainošanos par apsūdzībām finanšu godīgas spēles principu pārkāpumos, norādīja komandas galvenais treneris Hosems Gvardiola.

Jau vēstīts, ka Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) sākotnēji "City" komandu uz divām sezonām diskvalificēja par finanšu "Fair Play" noteikumu pārkāpumiem, bet klubs vērstās Sporta Arbitrāžas tiesā (CAS), kas apmierināja "City" kluba apelāciju.

"Mēs esam pelnījuši saņemt atvainošanos. Mums bija tiesības sevi aizstāvēt, kad uzskatījām, ka visu darījām pareizi. Trīs CAS tiesneši to atzina. Tā bija laba diena futbolam, jo mēs spēlējam pēc tiem pašiem noteikumiem, pēc kuriem spēlē pārējie Eiropas klubi. Ja mēs būtu pārkāpuši noteikumus, būtu diskvalificēti," uzsvēra Gvardiola.

"Es zinu, ka citi elites klubi – "Liverpool", "United", Arsenal" – nejūtas ērti, ka esam šeit. Pieņemiet to. Mēs vēlējāmies būt šeit un mēs cenšamies uz laukuma," turpināja Gvardiola.

Viņš arī pārmeta Spānijas spēcīgākās līgas ("La Liga") prezidentam Havjēram Tevasam greizsirdību, kā arī ironiski norādīja, ka viņš esot tiesvedības eksperts.

Vācu izdevums "Der Spiegel", izmantojot "Football Leaks" informāciju, iepriekš ziņoja, ka "City" un tā sponsori ir manipulējuši ar līgumiem, lai apietu finansiālās "Fair Play" noteikumus, kas saistīti ar to, cik daudz naudas īpašnieki drīkst ieguldīt klubā.

2014. gadā klubs tika sodīts par finansiālās "Fair Play" pārkāpumiem un samaksāja 60 miljonu eiro sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!