Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas futbola izlases uzbrucēja Vladislava Gutkovska un pussarga Jāņa Ikaunieka pārstāvētajām vienībām ceturtdien neizdevās iekļūt UEFA Konferences līgas grupu turnīrā.

UEFA Konferences līgas "play-off" kārtas atbildes mačā Ikaunieka pārstāvētā Somijas komanda Kuopio "Palloseura" ("KuPS") pēc zaudējuma mājās ar 0:4 ceturtdien atbildes spēlē spēlēja 0:0 ar Berlīnes "Union".

Ikaunieks maču sāka pamatsastāvā un laukumā pavadīja 65 minūtes.

Tikmēr Gutkovska pārstāvētā Polijas komanda Čenstohovas "Rakow" pēc uzvaras savā laukumā ar 1:0 viesos pret Beļģijas klubu "Gent", kas iepriekšējā kārtā apspēlēja Latvijas vicečempioni RFS, piedzīvoja sagrāvi ar 0:3 (0:1).

Gutkovskis laukumā bija mača pirmās 74 minūtes, bet pēc tam tika nomainīts.

Vārtus mājinieku labā pirmā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē guva Tariks Tisudali, bet otrajā puslaikā izcēlās Vadī Odžidža-Ofoi un Žuliens de Sars.

Grupu turnīrā neiekļuva arī Viļņas "Žalgiris", kas ceturtdien viesos piekāpās Norvēģijas "Bodo"/"Glimt" ar 0:1 un divu maču summā - ar 2:3.

Grupu turnīrā iekļuva Tallinas "Flora", kas pēc 4:2 panākuma mājās pār Dublinas "Shamrock Rovers" arī atbildes spēlē uzvarēja ar 1:0.

Tāpat grupu turnīru sasniedza "Liepāju" apspēlējusī Sofijas CSKA, kas pagarinājumā panāca uzvaru divu maču summā ar 3:2 pār Pilzenes "Viktoria" no Čehijas.

Jau ziņots, ka "Riga" futbolisti ceturtdien atbildes spēlē viesos pagarinājumā piekāpās Gibraltāra vienībai "Lincoln Red Imps" ar 1:3 (1:1, 0:0, 0:2), un divu spēļu summā ar 4:2 pārāka bija Gibraltāra komanda.

Grupu turnīra izloze notiks 27.augustā.

Jaunizveidotā UEFA Konferences līga ir trešā ranga klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!