Foto: F64

Latvijas futbola izlases uzbrucēja Vladislava Gutkovska un aizsarga Vitālija Maksimenko pārstāvētā Ņidzicas "Termalica" komanda sestdien cieta zaudējumu Polijas ekstraklases pēdējās kārtas mačā, pametot valsts augstāko līgu.

"Termalica" viesos ar rezultātu 0:4 (0:1) piekāpās Glivices "Piast" vienībai, kas bija Ņidzicas futbolistu tiešā pretiniece par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Gutkovskis un Maksimenko maču sāka starta vienpadsmitniekā un nospēlēja visas 90 minūtes.

Tikmēr aizsarga Igora Tarasova pārstāvētā komanda Vroclavas "Šlask" sezonu noslēdza ar uzvaru viesos 1:0 (1:0) pār Gdiņas "Arka" vienību, kuras vārtus sargāja Pāvels Šteinbors.

Arī Tarasovs nospēlēja visu maču, tikdams pie dzeltenās kartītes.

Kā vēstīts, šonedēļ Šteinbors ar "Arka" komandu pagarināja līgumu līdz 2020. gada 30. jūnijam.

Savukārt ar zaudējumu sezonu noslēdza uzbrucēja Denisa Rakela pārstāvētā Krakovas "Cracovia", kas savā laukumā ar rezultātu 1:4 (1:2) kapitulēja Ščecinas "Pogon" vienībai.

Rakels nebija pieteikts šim mačam.

Polijas čempionāta otrā posma vājākajā grupā pa 50 punktiem 37 spēlēs iekrāja "Cracovia" un "Šlask" vienības, kamēr "Arka" ar 43 punktiem ieņēma ceturto vietu.

Savukārt "Termalica" ar 36 punktiem ieņēma septīto vietu, no neizkrišanas zonas atpaliekot tikai par punktu.

Astoņas labākās komandas pēc pirmā posma turpina cīņu par medaļām, kamēr pārējām astoņām vienībām, tostarp Latvijas futbolistiem, bija jāspēkojas par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā, kuru atstās otrā ešelona divi vājākie klubi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!