Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis ceturtdien guva vārtus, palīdzot Čenstohovas "Rakow" savā laukumā izcīnīt graujošu uzvaru UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā mačā.

"Rakow" mājās ar 5:0 (2:0) sagrāva Kazahstānas klubu "Astana".

Gutkovskis laukumā devās sākumsastāvā, 65. minūtē guva komandas trešos vārtus un 79. minūtē tika nomainīts, kad rezultāts bija 4:0.

Vēl vārtus mājinieku labā ceturtajā minūtē guva Ivi Lopess, 42. minūtē - Mateušs Vdovjaks, 77. minūtē - Vladislavs Kočergins un mača kompensācijas laika piektajā minūtē - Frans Tudors.

Mājinieki svinēja pārliecinošu uzvaru par spīti Dejana Soresku mača 21. minūtē nopelnītajai otrajai dzeltenajai kartītei un komandas atstāšanai desmit vīru sastāvā.

Tiesa, arī viesi 62. minūtē palika desmit vīru sastāvā, kad otro dzelteno kartīti 14 minūšu laikā bija nopelnījis Talgats Kusjapovs.

Jau ziņots, ka ceturtdien Jānis Ikaunieks Kuopio guva vārtus, Kuopio "KuPS" savā laukumā spēlējot 2:2 (0:0) ar Orhei "Milsami" vienību no Moldovas.

Kristera Tobera pārstāvētais Polijas klubs Gdaņskas "Lechia" izbraukumā cīņu ar Vīnes "Rapid" beidza neizšķirti 0:0.

Savukārt trešdien Andrejs Cigaņiks guva vārtus, un viņa pārstāvētais Slovākijas klubs Dunajska Stredas "DAC 1904" viesos ar 2:0 pārspēja Fēru salu komandu Leirvīkas "Vikingur".

Pāru uzvarētāji iekļūs UEFA Eiropas Konferences līgas atlases trešajā kārtā, bet zaudētājiem eirokausu sezona būs beigusies.

No Latvijas vienībām vietu otrajā kvalifikācijas kārtā jau nodrošinājusi "Valmiera", kura tajā tiksies ar Ziemeļmaķedonijas komandas Tetovas "Škendija", kā arī "Liepāja" un "Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!