Latvijas futbola izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis sestdien asistēja vārtu guvumā Polijas ekstraklases devītās kārtas spēlē, sekmējot Čenstohovas "Rakow" uzvaru.

"Rakow" viesos ar 3:2 (1:1) pārspēja Polijas čempioni Varšavas "Legia".

Gutkovskis pēc pāris mēnešu pārtraukuma pirmo reizi ekstraklases maču sāka sākumsastāvā. Pirmajā puslaikā, kas noslēdzās ar rezultātu 1:1, viesiem vārtus guva Ivi Lopess, kurš realizēja 11 metru soda sitienu, taču Mahirs Emreli ātri panāca neizšķirtu.

Mača 53. minūtē pēc stūra sitiena Gutkovskis uzvarēja gaisa divcīņā un ar galvu pārvirzīja bumbu Franam Tudoram, kurš panāca 2:1. Četras minūtes vēlāk Lopess nostiprināja vadību, bet 70.minūtē Igors Haratins vienus vārtus atguva.

Gutkovskis tika nomainīts 72. minūtē. Viņš šajā mača statistikā atzīmējās arī ar dzelteno kartīti, kuru nopelnīja pirmajā puslaikā.

Jau ziņots, ka vārtsarga Pāvela Šteinbora pārstāvētā Belastokas "Jagiellonia" piektdien mājās ar 1:0 (0:0) pārspēja Poznaņas "Lech". Tikmēr savainotā pussarga Kristera Tobera pārstāvētā Gdaņskas "Lechia" viesos ar 4:0 (2:0) sagrāva Lenčnas "Gornik".

"Lechia" ar 16 punktiem deviņās spēlēs ieņem otro vietu, "Rakow" ar 14 punktiem septiņos dueļos ir piektā, bet "Jagiellonia" ar 12 punktiem deviņos mačos ieņem septīto pozīciju 18 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā ekstraklasē uzvarēja Varšavas "Legia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!