Foto: LETA

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis sestdien sekmēja vārtu guvumu Polijas ekstraklases mačā un palīdzēja Čenstohovas "Rakow" komandai izcīnīt uzvaru.

"Rakow" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:0) pārspēja Gutkovska savulaik pārstāvēto Ņidzicas "Bruk-Bet Termalica".

Mača sestajā minūtē "Rakow" uzbrucējs Ivi Lopess izpildīja 11 metru soda sitienu, ko atvairīja pretinieku vārtsargs. Gutkovskis bija pirmais pie atlēkušās bumbas un pēc viņa sitiena bumba no pretinieku aizsarga Nemanjas Tekijaški ielidoja vārtos.

Mača 58.minūtē Tekijaški ar sitienu no tuvas distances panāca 1:1, šajā epizodē Gutkovskim nespējot bloķēt viņam garām lidojošo bumbu. Sešas minūtes vēlāk Lopess atjaunoja vadību, bet 78.minūtē Tomāšs Petrāšeks panāca 3:1. Trīs minūtes pirms trešajiem gūtajiem vārtiem Gutkovskis tika nomainīts.

Kompensācijas laikā Muriss Mešanovičs vēl vienus vārtus atguva, taču viesi no zaudējuma neizglābās.

Gutkovskis šosezon ekstraklasē guvis četrus vārtus.

Savainojuma dēļ joprojām nevar spēlēt pussargs Kristers Tobers, kura pārstāvētā Gdaņskas "Lechia" sestdien mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Zabžes "Gornik". Tāpat traumas dēļ nespēlēja vārtsargs Pāvels Šteinbors, kura pārstāvētā Belastokas "Jagiellonia" viesos ar 1:4 (1:2) zaudēja Ščečinas "Pogon".

"Rakow" ar 24 punktiem 11 cīņās ir otrā, "Lechia" ar 23 punktiem 12 spēlēs ieņem trešo vietu, bet "Jagiellonia" ar 16 punktiem 12 mačos ieņem astoto pozīciju 18 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā ekstraklasē uzvarēja Varšavas "Legia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!