Foto: AP/Scanpix

Nākamo un turpmākās trīs sezonas Anglijas premjerlīgas čempionus 'Manchester City' trenēs spāņu speciālists Peps Gvardiola, paziņojis klubs savā mājas lapā.

45 gadus vecais Gvardiola, kurš šobrīd strādā ar Minhenes "Bayern", Mančestras klubam pievienosies vasarā, nomainot galvenā trenera amatā čīlieti Manuelu Pellegrīni, kurš to pametīs 30. jūnijā.

62 gadus vecais Pellegrīni pie "Manchester City" stūres nonāca 2013. gadā un nākamajā sezonā aizveda komandu līdz premjerlīgas čempionu titulam un Anglijas kausa ieguvēju titulam. Līdz šim čīlieša vadībā komanda uzvarējusi 64 no 99 spēlēm, kas tikai nedaudz atpaliek no Žozē Mourinju premjerlīgas rekorda, kurš aizveda "Chelsea" līdz 73 uzvarām 99 mačos.

Šosezon "Manchester City" jau ir iekļuvuši Anglijas līgas kausa izcīņas finālā un atrodas otrajā vietā premjerlīgas kopvērtējumā, kā arī iekļuvuši UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs.

Gvardiola savukārt ir veiksmīgākais treneris pēdējo četru gadu laikā - viņa kontā ir 14 trofejas, ieskaitot trīs Spānijas čempionu titulus un divas uzvaras Čempionu līgā. Pirms pievienošanās Minhenes "Bayern" viņš izvēlējās gadu paņemt atvaļinājumu, un ar vācu klubu divreiz uzvarēja Vācijas bundeslīgas čempionātā, toties nav spējis triumfēt Čempionu līgā - "Bayern" divreiz apstājās pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!