Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas vienība "Manchester United" parakstījusi līgumu ar Anglijas izlases aizsargu Hariju Makgvairu, par kura pāreju no "Leicester City" vienības klubs samaksājis 80 miljonus sterliņu mārciņas (apmēram 87 miljonus eiro), vēsta BBC.

Pats klubs vien atklājis, ka Makgvairs noslēdzis līgumu uz sešiem gadiem, kuru iespējams pagarināt uz vēl vienu papildu sezonu.

Par Makgvairu samaksātā summa pārspēj 75 miljonus mārciņu (apmēram 81,5 miljoni eiro), par kuriem premjerlīgas klubs "Southampton" pārdeva aizsargu Virgilu van Deiku uz "Liverpool" komandu. Tādējādi Makgvairs kļuvis par dārgāko aizsargu futbola vēsturē.

"Esmu sajūsmināts pievienoties šim lieliskajam klubam," Mančestras vienības mājaslapā citēts Makgvairs. "Pilnībā izbaudīju pavadīto laiku Lesterā un vēlos teikt paldies visiem kluba pārstāvjiem, kā arī līdzjutējiem. Taču, kad pie durvīm klauvē "Manchester United", tā ir neticama iespēja."

26 gadus vecais futbolists savas karjeras laikā spēlējis "Sheffield United", "Hull City", "Wigan Athletic", kā arī no 2017. gada "Leicester City" rindās. Lesteras vienības labā Makgvairs izgāja laukumā 69 premjerlīgas spēlēs, kā arī guva piecus vārtus.

Savukārt kopš 2017. gada aizsargs arī pārstāvējis Anglijas valstsvienību. 1,94 metrus garais aizsargs piedalījies 20 spēlēs, guvis vienus vārtus un palīdzējis izlasei sasniegt ceturto vietu 2018. gada Pasaules kausā futbolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!