Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē uzņemti leģendārais čehu vārtsargs Dominiks Hašeks un izcilais kanādietis Skots Nīdermaijers, informē IIHF.

Līdzās šiem bijušajiem hokejistiem Slavas zālē uzņemti arī ilggadējais Čehijas izlases kapteinis Roberts Reihels, kurš karjeras laikā kļuvis par trīskārtēju pasaules čempionu, kā arī 1998.gadā izcīnījis olimpisko spēļu zeltu, izcilā zviedru hokejiste Marija Rūta, Kanādas hokeja darbone Frena Raidere, itālietis Lusjo Topatigs un Luksemburgas hokeja darbone Monika Šeiere-Šneidere.

Hašeks, kurš šogad uzņems arī hokeja Slavas zālē, karjeras laikā sešas reizes tika atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas labāko vārtsargu, kas ir visu laiku otras labākais rādītājs. Tāpat viņš 1997. un 1998.gadā tika atzīts par NHL sezonas vērtīgāko spēlētāju, divreiz virs galvas cēla Stenlija kausu un 1998.gadā kopā ar Čehijas izlasi kļuva par olimpisko čempionu.

Čehs par līgas zvaigzni kļuva Bufalo "Sabres" sastāvā, bet vēlāk ilgstoši pārstāvēja arī Detroitas "Red Wings".

Savukārt bijušais aizsargs Nīdermaijers, kurš hokeja Slavas zālē tika uzņemts pērn, savu NHL karjeru sāka 1991.gadā, kad viņu draftā ar trešo numuru izvēlējās Ņūdžersijas "Devils" - šajā vienībā hokejists aizvadīja lielāko daļu savas karjeras, trīs reizes tiekot pie Stenlija kausa. Savukārt ceturto un pēdējo reizi hokeja prestižāko balvu viņš izcīnīja 2007.gadā Anaheimas "Ducks" sastāvā.

Nīdermaijers ir divkārtējs olimpiskais čempions, jo viņš dzimtās Kanādas rindās izcīnīja divus zeltus 2002. un 2010.gada Olimpiādē.

Jaunais IIHF Slavas zāles iesaukums oficiāli godināts tiks nākamā gada maijā pasaules čempionāta laikā Prāgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!