Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Vācijas bundeslīgas klubu Leverkūzenes "Bayer" pirmdien līdz uzvarai aizveda Kaja Haverca divi gūtie vārti, vienībai pietuvojoties līgas vadošajam četriniekam.

"Bayer" futbolisti izbraukumā ar rezultātu 4:1 (2:1) pārspēja Brēmenes "Werder" vienību.

Uzvarētāju rindās divus vārtus guva Kajs Havercs, bet vēl vienu "golu" pievienoja Mičels Vaizers un Kamirs Demirbajs. Brēmenes kluba labā precīzi sita Teodors Gebre Selasija.

Abas komandas savu pirmo spēli pēc sezonas atsākšanas iesāka mierīgi. Pārsvars piederēja viesiem, taču pirmos vārtus izdevās gūt 28. minūtē. Musa Diabī no laukuma labās malas iecentrēja bumbu soda laukumā, kur pirmais pie tās "otrajā stāvā" bija Havercs, kurš ar galvu to novirzīja vārtu tīklā – 1:0.

Mājinieki rezultātu izlīdzināja vien divas minūtes vēlāk, kad pēc izspēlētā stūra sitiena, bumbu haosa pārņemtajā soda laukumā ieguva Selasija. Futbolists ilgi nedomāja un ar sitienu apakšējā vārtu stūrī atgrieza līdzsvaru uz rezultāta tablo.

Mača 33. minūtē mājinieki pārkāpa noteikumus, sniedzot "Bayer" iespēju no standartsituācijas. Viesi bija nekļūdīgi – bumba tika iecentrēta soda laukumā, bet tur to ar galvu tālāk novirzīja Havercs, kuram tas bija jau otrais "gols".

Piecas minūtes līdz puslaika beigām brēmenietis Leonardo Bitenkorts izrāvās vienatnē pret vārtsargu, taču sitiens sanāca pa bumbas apakšējo daļu, tāpēc tā aizlidoja pāri vārtiem. Pirmās 45 minūtes noslēdzās ar rezultātu 2:1 par labu viesiem.

Otrā puslaika pirmās 15 minūtes aktīvāku futbolu demonstrēja Brēmenes komanda, tomēr divas lieliskas vārtu gūšanas iespējas tika izniekotas ar neprecīzu saspēli. 61. minūtē mājinieki tika sodīti par savu paviršību, Diabī bumbu filigrāni iecentrējot soda laukumā, kur aiz aizsargu mugurām izlauzās Vaizers (3:1).

67. minūtē lieliska vārtu gūšanas iespēja no tuvas distances bija Leonam Beilijam ("Bayer"), tomēr futbolists bija neprecīzs. Nākamajās desmit minūtēs "Bayer" pretinieku vārtus apdraudēja Haverca personā, taču ceturto "golu" izdevās gūt Demirbajam, kurš no dažu metru distances 78. minūtē pārcēla bumbu pāri Jirži Pavlenkam. Atlikušajā laikā bumbas kontrolē aizvien dominēja viesi, droši sagaidot finālsvilpi.

Īpaša šī spēle bija Florianam Vircam, kurš "Bayer" sastāvā pirmdien debitēja 17 gadu un 15 dienu vecumā. Viņš ir trešais visu laiku jaunākais spēlētājs, kurš aizvadījis bundeslīgas spēli.

Nākamās spēle bundeslīgā gaidāma piektdien starp divām Berlīnes komandām – "Hertha" un "Union".

Kopvērtējuma vadībā ar 58 punktiem 26 spēlēs ir Minhenes "Bayern" komanda, kurai ar 54 punktiem seko Dortmundes "Borussia", tālāk ar 52 punktiem ir Menhengladbahas "Borussia", bet ceturto vietu ar 51 punktu ieņem "Leipzig". Piecinieku ar 50 punktiem 26 dueļos noslēdz Leverkūzenes "Bayer", kas tuvāko sekotāju apsteidz par 11 punktiem.

Vācijas bundeslīgā spēles nebija notikušas kopš 11. marta un tā kļuvusi par pirmo elites turnīru, kurā atsācies čempionāts. No vāciešu sekmēm zināmā mērā būs atkarīga arī citu futbola līgu un profesionālā sporta atsākšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!