Foto: AP/Scanpix

Talantīgais Beļģijas izlases pussargs Edens Hazārs pirmdien parakstīja līgumu ar Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta komandu Londonas "Chelsea", kas pirms divām nedēļām pirmo reizi tās pastāvēšanas vēsturē triumfēja UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Kā pavēstīja pats futbolists, līgums ar "Chelsea" komandu parakstīts uz pieciem gadiem.

Zīmīgi, ka iepriekš pats Hazārs bija izteicies, ka viņš noteikti pievienosies vienai no Mančestras komandām "United" vai "City", neminot tieši kurai.

21 gadu vecais Hazārs kopš 2007.gada pārstāvēja Francijas komandu "Lille", kuras sastāvā 2011.gadā kļuva par Francijas čempionu.

Tiek ziņots, ka "Chelsea" par Hazāru "Lille" komandai samaksās apmēram 40 miljonus eiro (28 miljonus latu).

Līdz ar Hazārs kļuvis par dārgāko beļģu futbolistu kopš 2008.gada, kad Maruāns Fellaini par 20 miljoniem eiro (14 miljoniem latu) pārgāja uz citu Anglijas premjerlīgas klubu Liverpūles "Everton".

Šosezon aizvadītajās 38 spēlēs Francijas čempionātā Hazārs "Lille" komandas labā guva 20 vārtus.

Savukārt Beļģijas valstsvienībā Hazārs līdz šim aizvadījis 27 mačus, kuros guvis divus vārtus.

"Lille" komandai neizdevās aizstāvēt pagājušajā sezonā izcīnīto Francijas čempiontitulu, un šosezon tā kopvērtējumā ieņēma trešo vietu.

Kā ziņots, šā gada UEFA Čempionu līgas finālspēlē "Chelsea" pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar rezultātu 2:1 uzvarēja Vācijas klubu Minhenes "Bayern".

Pateicoties panākumam UEFA Čempionu līgā, "Chelsea" nodrošināja sev vietu turnīrā arī nākamajā sezonā. Tā kā Londonas klubs šosezon premjerlīgā ierindojās tikai sestajā vietā, pretējā gadījumā vienība nebūtu kvalificējusies Eiropas spēcīgākajam klubu turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!