Foto: AFP/Scanpix/LETA
Jaunais Vācijas bundeslīgas futbola komandas Berlīnes "Hertha" treneris Bruno Labadija atteiksies no lielas algas daļas savas algas tikmēr, kamēr bundeslīgas čempionāts būs apturēts koronavīrusa pandēmijas dēļ.

Kluba rīkotājdirektors Milaels Prīcs šo jaunumu paziņoja Labadijas oficiālajā prezentācijā pirmdien, nosaucot žestu par "lielisku un ievērības cienīgu."

"Hertha" ceturtdien iecēla Labadiju par kluba galveno treneri, līgumam stājoties spēkā parakstīšanas brīdī. Viņš ir jau ceturtais treneris šosezon vērienīgajā klubā, kurš tomēr cīnās tikai par 13. vietu. Viņa priekšteči bija Ante Čovičs, bijušais Vācijas valstsvienības galvenais treneris Jirgens Klinsmans un Klinsmana palīgs Aleksandrs Nūri.

Bundeslīgas darbība tika apturēta marta vidū, un spēļu nebūs vismaz līdz 30. aprīlim. Klubi cer sezonu pabeigt aiz slēgtām durvīm, ja saņems veselības un valsts varas iestāžu atļauju.

Komandas atkal trenējas, un Labadija, kurš pirmdien klubā vadīs savu pirmo treniņu, teica, ka viņš to darīs, strādājot ar spēlētājiem grupās pa trīs.

54 gadus vecais Labadija sacīja, ka vasarā pēc aiziešanas no "VfL Wolfsburg", kuru viņš iestūrēja Eiropas līgā, viņam bija vairāki piedāvājumi, taču Berlīnes klubs bija viņa pirmā izvēle.

"Es priecājos būt šeit. "Hertha" bija klubs, kurā es gribēju nokļūt. Es šeit redzu daudz potenciāla un nevaru vien sagaidīt, kad varēšu to pierādīt," saka Labadija. "Mēs vēlamies pēc iespējas labāk izmantot šo sarežģīto situāciju."

"Es priecājos nodot savas idejas komandai. Tagad mums jāiegūst informācija par to, kādā stāvoklī šobrīd atrodas spēlētāji. Mēs vēlamies, lai puiši izklaidējas, spēlējot futbolu."

Jau ziņots, ka februāra vidū Klinsmans negaidīti atkāpās no Berlīnes "Hertha" galvenā trenera amata un pēc tam tika izraidīts arī no kluba uzraudzības padomes.

Viņa vietā par galveno treneri uz laiku tika iecelts Klinsmana asistents Aleksandrs Nūri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!