Foto: AP/Scanpix/LETA

Norvēģu uzbrucējs Ērlings Holanns sestdien guva divus vārtus un asistēja vēl trīs precīzos sitienos Vācijas futbola bundeslīgas pirmās kārtas spēlē, kaldinādams Dortmundes "Borrusia" uzvaru.

"Borussia" futbolisti mājās ar 5:2 (3:1) uzvarēja Frankfurtes "Eintracht".

Pirmā puslaika vidū, 23.minūtē, Holanns veikli apstrādāja pretinieku aizsargus un piespēlēja Marko Roisam, kurš raidīja pirmo bumbu "Eintracht" vārtos. Četras minūtes vēlāk pēc Rafaela Borres sitiena bumba no Fēliksa Paslaka nonāca "Borussia" vārtos - 1:1.

Līdzsvars uz tablo gan neturējās ilgi, jo 32.minūtē Holanns ātrā pretuzbrukumā atrada labajā malā Torganu Azāru, beļģim panākot 2:1. Pāris minūtes vēlāk pēc Roisa piespēles pats Holanns nonāca uzbrukuma smailē un savu iespēju izmantoja - 3:1.

Arī nākamajos "Borussia" vārtos Holanns bija galvenais "arhitekts", norvēģim 58.minūtē veidojot uzbrukumu, kura noslēgumā mājinieki sarāva viesu aizsardzību un Džovanni Reina panāca 4:1. Spēles 70.minūtē pēc Roisa piespēles Holanns vēlreiz izskrēja pret pretinieku vārtsargu Kevinu Trapu un sarūgtināja viņu otro reizi.

Gala rezultātu gan uzstādīja cits norvēģis - Jenss Heuge. "Eintracht" pārstāvošais bundeslīgas debitants 86.minūtē pēc stūra sitiena pie tālā vārtu staba saņēma bumbu un raidīja to mērķī - 2:5.

Jau ziņots, ka Minhenes "Bayern" titula aizstāvēšanu piektdien sāka ar neizšķirtu viesos 1:1 (1:1) pret Menhengladbahas "Borussia".

Pirmās kārtas izspēle noslēgsies svētdien ar diviem mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!