Foto: AP/Scanpix

Mančestras "City" trešdien UEFA Čempionu līgas grupu turnīra otrajā spēlē četru minūšu laikā spēja gūt divus vārtus, kas palīdzēja izcīnīt uzvaru.

G grupas spēlē "City" laukuma saimnieku lomā ar rezultātu 2:1 (0:0) izcīnīja uzvaru pār Dortmundes "Borussia" komandu.

Otrajā puslaikā pēc 11 spēlētām minūtēm vadībā izvirzījās "Borussia", vārtus gūstot Džūdam Belingemam.

Dortmundes vienība spēja noturēt pārsvaru līdz 80.minūtei, kad pirmo bumbu "Borussia" vārtos raidīja Džons Stounss, bet vēl pēc četrām minūtēm uzvaru nesošos vārtus "City" labā guva Ērlings Holanns.

Tikmēr otrā grupas mačā Dānijas komandas "Kobenhavn" un Spānijas vienības "Sevilla" duelis noslēdzās bezvārtu neizšķirti ar 0:0 (0:0).

Pēc divām spēļu kārtām sešus punktus ir izcīnījuši "City" futbolisti un atrodas līderpozīcijās, otrajā vietā ar trīs punktiem seko "Borussia", par vienu pozīciju zemāk ir "Kopenhavn" ar vienu punktu, kamēr "Sevilla" arī ar vienu izcīnītu punktu atrodas noslēdzošajā ceturtajā pozīcijā.

Citviet pagājušās sezonas uzvarētāja Madrides "Real" trešdien savā laukumā ar rezultātu 2:0 (0:0) uzvarēja "Leipzig".

Madridiešiem izdevās izvirzīties tikai pēc spēlētām 80 minūtēm, kad ar precīzu sitienu apakšējā vārtu stūrī izcēlās Federiko Valverde.

Laukuma saimnieku pārsvaru kompensācijas laika pirmajā minūtē dubultoja Marko Asensio.

Otrā grupas spēlē Doneckas "Šahtar", kas Varšavā mājinieku lomā uzņēma Glāzgovas "Celtic", noslēdza maču neizšķirti 1:1 (1:1).

Viesu komandai izdevās izvirzīties vadībā jau desmitajā minūtē, kad Artjoms Bondarenko nejauši ieraidīja bumbu savos vārtos.

"Šahtar" izdevās panākt neizšķirtu 29.minūtē, vārtus pēc Georgija Sudakova piespēles gūstot Mihailo Mudrikam.

Pēc divām kārtām pirmo vietu grupā ar sešiem izcīnītiem punktiem ieņem "Real". Par vienu vietu zemāk ir Doneckas vienība, kas izcīnījusi četrus punktus, bet trešajā vietā atrodas "Celtic" ar vienu punktu, kamēr ceturtā ar nulle punktiem ir "Leipzig".

Tikmēr Parīzes "Saint-Germain" (PSG) H grupā viesu lomā ar rezultātu 3:1 (1:1) pārspēja Izraēlas komandu Haifas "Maccabi".

Pirmie vadībā izvirzījās laukuma saimnieki, vārtus gūstot Tjaronam Šerī. Parīziešiem izdevās panākt neizšķirtu, kad 37.minūtē ar precīzu sitienu izcēlās Lionels Mesi.

Otrajā puslaikā ar vārtu guvumiem izcēlās Kilians Mbapē, kuram piespēlēja Mesi, un Neimārs.

Tikmēr otrā grupas mačā Turīnas "Juventus" savā laukumā ar rezultātu 1:2 (1:1) piekāpās Lisabonas "Benfica".

"Juventus" vajadzēja vien četras minūtes, lai gūtu pirmos vārtus, precīzam esot Arkadjušam Milikam. Divas minūtes līdz puslaika beigām laukuma saimnieku vārtos bumbu raidīja Žuau Mario.

55.minūtē lisaboniešus vadībā izvirzīja Davids Neress, kurš guva vārtus pēc Rafas Silvas piespēles.

Pēc divām spēļu kārtām ar sešiem punktiem pirmās divas vietas grupā ieņem PSG un "Benfica", bet trešo un ceturto vietu dala "Juventus" un "Maccabi", kuras pie punktiem nav tikušas.

Citviet E grupas mačā Londonas "Chelsea" mājinieku lomā ar rezultātu 1:1 (0:0) spēlēja neizšķirti pret "Salzburg". Pie Anglijas kluba stūres šis bija pirmais mačs galvenajam trenerim Greiemam Poteram.

Otrajā puslaikā "Chelsea" jau pēc trīs spēlētām minūtēm guva pirmos vārtus, ar precīzu sitienu pretinieku vārtos izceļoties Rahīmam Stērlingam.

"Salzburg" atbildēja ar gūtiem vārtiem 75.minūtē un panāca izlīdzinājumu. Vārtus viesu komandas labā gūstot Noā Okaforam.

Tikmēr pirmajā grupas spēlē "AC Milan" savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:0) guva panākumu pār Zagrebas "Dinamo".

Milānas komanda izvirzījās vadībā pirmā puslaika izskaņā, kad 11 metru soda sitienu precīzi izpildīja Olivjē Žirū.

Otrajā puslaikā laukuma saimniekiem vajadzēja tikai divas minūtēs, lai panāktu 2:0, precīzam esot Aleksisam Seilemeikeram. Deviņas minūtes pēc tam vienus vārtus atguva Mislavs Oršičs, taču divu vārtu pārsvaru 77.minūtē atguva Tomaso Pobega.

Pēc divām spēļu kārtām ar četriem izcīnītiem E grupas līdere ir "AC Milan", kurai seko Zagrebas vienība ar trīs punktiem un "Salzburg" ar diviem punktiem, bet pēdējā vietā ar vienu punktu ierindojas "Chelsea".

Visbeidzot Itālijas vienība "Napoli" trešdien, gūstot trīs vārtus otrajā puslaikā, ar 3:0 (0:0) viesos guva panākumu pār Glāzgovas "Rangers".

Pēc neprecīza 11 metru soda sitiena 60.minūtē vēl pēc astoņām spēlētām minūtēm "Napoli" vadībā izvirzīja Mateo Politano.

85.minūtē Neapoles komandas pārsvaru dubultoja Džakomo Raspadori, kam pēc sešām minūtēm sekoja vēl viena bumba pretinieku vārtos, šoreiz precīzam esot Tangijam Ndombelē.

Šim mačam bija jānotiek jau otrdien, taču tas nevarēja notikt nepietiekamo policijas resursu dēļ, kas saistīts ar Lielbritānijas karalienes Elizabetes II bērēm.

Otrdien tika aizvadīta pirmā otrās kārtas grupas spēle, kurā "Liverpool" ar rezultātu 2:1 (1:1) pārspēja Amsterdamas "Ajax".

Pēc divām kārtām A grupas līdere ir "Napoli", kas abās aizvadītajās spēlēs, ielaižot tikai vienus vārtus, svinēja panākumus, otro un trešo vietu dala "Liverpool" un "Ajax" ar trīs izcīnītiem punktiem, bet ceturto vietu ieņem "Rangers", kas nav spējusi tikt pie punktiem.

UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā spēlē 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

2021./2022.gada sezonas sacensību finālā Parīzē Madrides "Real" ar 1:0 pārspēja "Liverpool".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!