Foto: AFP/Scanpix
Totenhemas "Hotspur" pussargs Dele Ali trešdien Anglijas premjerlīgas spēlē guva divus vārtus, kaldinot savas komandas panākumu 2:0 (1:0) pār Londonas "Chelsea", kamēr londonieši nevarēja atkārtot "Arsenal" 14 uzvarēto spēļu sērijas rekordu.

Turnīra līdere "Chelsea" līdz trešdienas mačam premjerlīgā bija izcīnījusi 13 uzvaras pēc kārtas, par vienu uzvaru atpaliekot no 2002.gada "Arsenal" uzrādītā rekorda.

Mača rezultātu pirmā puslaika kompensācijas laikā atklāja Ali, kurš pēc tālas Kristiana Ēriksena piespēles soda laukumā ar galvu raidīja bumbu vārtos. Tāpat šī sadarbība nostrādāja arī otrā puslaika devītajā minūtē, kad dānis vēlreiz iecentrēja bumbu soda laukumā, kur Eli pie tālā vārtu staba to ar galvu iebakstīja Tibo Kurtuā sargātajā cietoksnī.

Londonieši tā arī neatspēlējās un cieta pirmo zaudējumu premjerlīgā kopš 24.septembra, kad piekāpās "Arsenal" futbolistiem.

LETA jau vēstīja, ka "Chelsea" tuvākā sekotāja Liverpool" pirmdien nospēlēja neizšķirti 2:2 (1:1) ar vienu no turnīra pastarītēm "Sunderland". Tikmēr citā premjerlīgas duelī Mančestras "City" savā laukumā ar 2:1 (0:0) pārspēja "Burnley" komandu, bet Mančestras "United" viesos ar 2:0 (0:0) pieveica Vesthemas "United".

Savukārt otrdien no smaga zaudējuma izglābās "Arsenal" futbolisti, kas viesos nospēlēja neizšķirti 3:3 (0:2) ar "Bournemouth". Londonas klubs nonāca iedzinējos ar 0:3, bet otrā puslaika otrajā daļā guva trīs vārtus. Pirmajos divos vārtos asistēja Olivjē Žirū, kurš kompensācijas laikā izrāva neizšķirtu 3:3.

Premjerlīgas kopvērtējumā līderpozīciju ar 49 punktiem 20 spēlēs ieņem "Chelsea", kam piecus punktu zaudē "Liverpool". Mančestras "City" un "Hotspur" kontā ir pa 42 punktiem, bet punkts ir Londonas "Arsenal" futbolistiem. Savukārt 39 punktus guvusi Mančestras "United" komanda, no pirmā sešinieka jau deviņus punktus atpaliek Liverpūles "Everton", bet pērnās sezonas čempione Lesteras "City" ar 21 punktu atrodama 15.vietā 20 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!