Foto: AP/Scanpix

Totenhemas "Hotspur" un Londonas "Arsenal" komandas otrdien svinēja uzvaras Anglijas futbola premjerlīgas 21. kārtas spēlēs.

"Hotspur" viesos ar 3:0 (3:0) pārspēja Kārdifas "City", pakāpjoties uz otro vietu turnīra tabulā.

Spēles rezultātu jau trešajā minūtē atklāja "Hotspur" uzbrukuma līderis Herijs Keins, kurš sita precīzi no vārtsarga laukuma robežas. Deviņas minūtes vēlāk ar sitienu no soda laukuma malas dāņu pussargs Kristians Ēriksens panāca jau 2:0 viesu labā.

Savukārt mača 26.minūtē pēc pretuzbrukuma ar raidījumu no aptuveni 13 metriem atzīmējās Dienvidkorejas futbolists Honmiņs Sons.

Tikmēr "Arsenal" divu Londonas komandu duelī savā laukumā ar 4:1 (1:0) uzvarēja "Fulham" futbolistus, nostabilizējoties piektajā vietā.

Pirmajā puslaikā "Arsenal" rindās ar sitienu no tuvas distances izcēlās Šveices futbolists Granits Džaka, bet otrā puslaika desmitajā minūtē francūzis Aleksandrs Lakazete no apmēram deviņiem metriem panāca 2:0.

Spēles 69. minūtē franču futbolists Abubakars Kamara tika atstāts viens pats vārtsarga laukumā un vienus vārtus atguva, bet desmit minūtes vēlāk velsiešu pussargs Ārons Remzijs arī ar sitienu no tuvas distances atjaunoja divu "golu" handikapu. Ceturto bumbu "Fulham" vārtos ieraidīja Gabonas futbolists Pjērs Emeriks Obamejangs, kurš septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām bija precīzs no aptuveni 14 metriem.

Abas Londonas komandas iepriekšējā kārtā cieta zaudējumus.

Vēl otrdien 2016.gada čempione Lesteras "City" viesos ar 1:0 (0:0) pārspēja Liverpūles "Everton". Lesteras komanda vārtus guva 58.minūtē, kad pēc "Everton" kļūdas aizsardzībā precīzs bija Džeimijs Vārdijs.

Premjerlīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 54 punktiem 20 spēlēs ir "Liverpool", kam ar 48 punktiem 21 duelī seko Totenhemas "Hotspur", bet tālāk ar 47 punktiem 20 mačos Mančestras "City". Aiz pirmā trijnieka ar 43 un 41 punktu seko Londonas pilsētas komandas "Chelsea" un "Arsenal", kas aizvadījušas attiecīgi 20 un 21 spēli.

Tikmēr Mančestras "United" 20 mačos iekrājusi 35 punktus, kas tai dod sesto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!