Foto: AFP/Scanpix/LETA
Anglijas futbola premjerlīgas kluba Totenhemas "Hotspur" uzbrucējs Honmiņs Sons noslēdzis trīs nedēļu militāros treniņus, vēsta ziņu aģentūra "Yonhap".

Sons martā atgriezās dzimtenē un atradās karantīnā Covid-19 pandēmijas dēļ, bet aprīlī viņš devās uz jūras kara spēku mācību nometni.

Visiem darbaspējīgajiem Dienvidkorejas vīriešiem ir pienākums gandrīz divus gadus dienēt obligātajā militārajā dienestā, kas veido lielāko daļu no valsts 600 000 karavīriem, salīdzinot ar 1,3 miljoniem karavīru Ziemeļkorejas armijā.

Kā ziņo "Yonhap", Sons bijis viens no labākajiem karavīriem savā grupā, jo īpaši viņam bija labas sekmes šaušanā.

Sons bija to Dienvidkorejas futbolistu vidū, kuri nopelnīja atbrīvojumu, izcīnot zeltu 2018.gada Āzijas spēlēs Indonēzijā.

27 gadus vecajam futbolistam premjerlīgas sezona beidzās pat pirms koronavīrusa uzliesmojuma Eiropā, 16.februārī laužot roku mačā pret Birmingemas "Aston Villa", bet "Hotspur" ziņoja, ka viņš "personisku iemeslu dēļ" atgriezies Dienvidkorejā.

Saskaņā ar 2018.gada Āzijas spēļu zelta ieguvēja atbrīvojumu Sonam ir jāpabeidz tikai pamatapmācība un jāveic aptuveni 500 stundu sabiedriskā darba, lai izpildītu savu iesaukšanas pienākumu. Futbolistam dienestā palicis aizvadīt vēl 544 stundas.

Pamatizglītība armijā ir četras nedēļas, bet trīs nedēļas - jūras kara flotē.

Kopš marta vidus sacensības premjerlīgā ir apturētas koronavīrusa dēļ, un pagaidām nav noteikts to atsākšanas datums.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!