Foto: AP/Scanpix/LETA

Vācijas futbola bundeslīgas kopvērtējumā priekšpēdējā pozīcijā esošā Hamburgas SV (HSV) komanda no galvenā trenera amata atbrīvojusi Markusu Gisdolu.

HSV sestdien Vācijas bundeslīgas pastarīšu mačā savā laukumā ar rezultātu 0:2 (0:1) piekāpās "Koln", tādējādi tās pārsvars pār Ķelnes klubu sarucis līdz trim punktiem.

HSV sezonu iesāka ar divām uzvarām, bet nākamajos 17 mačos izdevies tikt tikai pie deviņiem punktiem.

HSV 19 mačos iekrājusi 15 punktus un ieņem priekšpēdējo vietu 18 komandu vidū. Kopvērtējuma pēdējās divas komandas sezonas beigās izkrīt uz otro bundeslīgu, bet 16.pozīcijas īpašniece pārspēlēs cīnās par vietas saglabāšanu Vācijas spēcīgākajā līgā. HSV no pirmā piecpadsmitnieka, kas sezonas beigās nodrošinātu palikšanu bundeslīgā, šobrīd ir piecu punktu attālumā.

HSV komanda ir vienīgā, kas kopš bundeslīgas izveides 1963. gadā tajā nekad nav zaudējusi vietu, tomēr pēdējās sezonās tā allaž ir pie izkrišanas robežas.

Pašlaik 48 gadus vecais Gisdols pie HSV stūres stājās 2016. gada septembrī, iepriekšējā sezonā komandu aizvedot līdz 14. vietai.

Pirms tam Gisdols no 2013. līdz 2015. gadam trenēja "Hoffenheim" komandu, divreiz palīdzot tai sezonu noslēgt kopvērtējuma desmitniekā. Tāpat viņš pieredzi smēlies citās vācu komandās.

HSV komandu no 2012. gada četras sezonas pārstāvēja Latvijas izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs, kurš pērnā gada septembrī, tobrīd jau pārstāvot "Koln", negaidīti pielika punktu savai karjerai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!