Foto: AFP/Scanpix

Zaudējumu Vācijas bundeslīgas futbola čempionāta spēlē sestdien piedzīvoja šobrīd savainotā Latvijas uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētā Hamburgas SV (HSV) komanda, kas ar rezultātu 3:5 (1:2) izbraukumā piekāpās Leverkūzenes "Bayer".

Rudņevs guvis ceļgala traumu, kas viņam liedzis pāris dienas trenēties.

Jau spēles pirmajās 16 minūtēs Dienvidkorejas uzbrucējs Honmiņs Sons, kurš vēl iepriekšējā sezonā bija Rudņeva partneris HSV uzbrukuma līnijā, guva divus vārtus "Bayer" labā. Tomēr līdz 49.minūtei viesi panāca neizšķirtu, izceļoties Maksimiliānam Beisteram un Pjēram Mišelam Lasogam.

55.minūtē Sons sev nokārtoja "hat-trick", bet 72.minūtē Štefans Kīslings atjaunoja divu vārtu pārsvaru "Bayer". Brīdi vēlāk Lasoga vēlreiz samazināja deficītu, bet uzvaru "Bayer" komandai cīņas beigās nostiprināja Gonzalo Kastro.

Citā mačā 30 gadus senu bundeslīgas rekordu laboja Vācijas čempione Minhenes "Bayern", kas ar 3:0 (2:0) savā laukumā pieveica "Augsburg". Tagad "Bayern" komanda nav zaudējusi jau 37 bundeslīgas mačos, pārspējot līdzšinējo rekordu, kas kopš 1983.gada janvāra piederēja HSV.

Šajās 37 spēlēs "Bayern" komanda izcīnījusi 31 uzvaru.

Tā kā "Bayern" komanda pēdējā laikā labo daudz rekordu, par vēl svarīgāku kļuva fakts, ka Minhenes komanda nostiprināja kopvērtējuma līderpozīciju, jo tās tuvākā sekotāja Dortmundes "Borussia" ar 1:2 (1:0) izbraukumā piekāpās "VfL Wolfsburg". Uzvaras vārtus 69.minūtē guva horvātu uzbrucējs Ivica Oličs.

Kopvērtējumā pēc 12 kārtām "Bayern" kontā ir 32 punkti un tagad tai pa četriem punktiem zaudē Dortmundes "Borussia" un "Bayer".

Savukārt HSV futbolisti ar 12 punktiem kopvērtējumā atrodas vien 14.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!