Foto: AFP/Scanpix/LETA
Polijas Futbola asociācija ierosinājusi vēlreiz atvērt futbola transfēra logu, lai spēlētāji no Krievijas klubiem varētu pievienoties citām komandām, raksta "The Guardian".

Polijas Futbola asociācija bija viena no aktīvākajām, kas iestājās par Krievijas izslēgšanas no UEFA un FIFA. Kā zināms, Kremļa vadonis Vladimirs Putins pagājušajā nedēļā pavēlēja sākt pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, sākot brutālu karu pret savu kaimiņvalsti. Pret Krieviju un tās sabiedroto Baltkrieviju ir ieviestas bargas starptautiskas sankcijas, arī sporta nozarē.

Ņemot vērā, ka Krievijas klubos spēlē daudz ārvalstu futbolistu, tiek ierosināta ārkārtas spēlētāju tirgus jeb transfēra loga atvēršana, kas ļautu spēlētājiem pamet agresorvalsti.

Ukrainas aizsargs Jaroslavs Rakickis pametis Sanktpēterbrugas "Zeņit", un paredzams, ka daudzi citi rīkosies līdzīgi. Polijas futbolists Gžegožs Krihovjaks cer saņemt atļauju pamest "Krasnodar", bet Maskavas "Lokomotiv" un "Krasnodar" galvenie treneri Markuss Gisdols un Daniels Farke pameta savus amatus, jo izteica bažas par strādāšanu Krievijā laikā, kad Ukrainā notiek karš.

Pēc ieviestajām sankcijām pret Krieviju rubļa vērtība piedzīvo strauju kritumu, kas nozīmē, ka klubiem varētu būt problēmas ar algu samaksāšanu, jo līgumi pārsvarā tiekot slēgti eiro. Dažiem augsta līmeņa spēlētājiem līgumi varētu tikt lauzti, tāpēc transfēra loga atvēršana dotu iespēju pievienoties citām komandām.

FIFA šobrīd nav reaģējusi uz šo ierosinājumu.

UEFA prezidents nezina, kad sankcijas pret Krieviju varētu tikt atceltas. "Šobrīd mēs gaidām, kad iestāsies miers. Futbols šobrīd nav pats svarīgākais," teica UEFA prezidents Aleksandrs Čerefins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!