Latvijas Futbola federācijas (LFF) Apelāciju komisija saīsinājusi futbola kluba "Ventspils" prezidentam Adlanam Šišhanovam piemēroto diskvalifikācijas termiņu, piektdien savā mājaslapā vēstīja LFF.

Jau ziņots, ka "Optibet" Latvijas futbola virslīgas komandas "Ventspils" prezidents Šišhanovs par agresīvu uzvedību saņēmis trīs mēnešu diskvalifikāciju no LFF Disciplinārlietu komisijas (DK). Sods amatpersonai tika piespriests par agresīvu uzvedību un par aizvainojošu žestu lietošanu pēc jūlijā notikušā virslīgas mača pret "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu.

Turklāt pēc spēles notikušajā preses konferencē Šišhanovs publiski aicināja no amata atstādināt LFF prezidentu Kasparu Gorkšu.

LFF Apelāciju komisija (AK) priekšsēdētāja Aivara Bergera, kā arī komisijas locekļu Reiņa Papuļa un Aleksandra Birnsona sastāvā, piedaloties komisijas sekretāram Artūram Saļņikovam, ceturtdien nolēma atcelt LFF DK 2019. gada 24 .jūlija lēmumu daļā par Šišhanova diskvalifikāciju no visām LFF organizētajām sacensībām līdz 2019. gada 21. oktobrim (ieskaitot) un naudas soda 700 eiro apmērā piemērošanu.

Tā vietā LFF AK diskvalificē Šišhanovu no visām LFF sacensībām līdz 2019. gada 21. augustam.

Futbola klubs "Ventspils" 10. un 11. augustā notiekošajā virslīgas 25. kārtā nepiedalās, bet kārtu vēlāk, 18. augustā, kurzemnieki mājās uzņems RFS vienību. Tādējādi kluba prezidentam, kurš regulāri spēles pavada uz komandas rezervistu soliņa, būs jāizlaiž vairs tikai viena spēle.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Šišhanova darbība bijusi iepriekš plānota un tas, visticamāk, saistīts ar izmaiņām LFF tiesnešu nodaļā, kuru vairs nevada Vadims Čerņikovs.

Kopš notikušā jaunais Tiesnešu nodaļas vadītājs Aleksandrs Anufrijevs un virslīgas čempionāta galvenie tiesneši pēc LFF tiesnešu pārraudzības eksperta Alana Snoudija un LFF prezidenta Kaspara Gorkša uzaicinājuma kopīgi sprieda par to, kā efektīvāk uzlabot tiesnešu darba organizāciju.

Ņemot vērā incidentu, kurā Šišhanovs agresīvi ielauzās tiesnešu telpās, LFF plāno padarīt stingrāku to personu kontroli, kam ir iespēja iekļūt tiesnešu darba telpās, kā arī precizēt apsargu pienākumus pirms un pēc spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!