Foto: DELFI
Igaunijas futbola valstsvienība 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pārspēlēs spēkosies ar Īrijas valstsvienību, noskaidrojās ceturtdien notikušajā izlozē.

Pirms izlozes Igaunija bija ievietota neizlikto komandu vidū, bet Īrija - izlikto.

Par Igaunijas futbolistu pretiniekiem pārspēlēs varēja kļūt arī Horvātijas, Portugāles un Čehijas valstsvienības.
Tikmēr pārējos pārspēļu dueļos Turcija tiksies ar Horvātiju, Čehijas izlase spēlēs ar Melnkalni, bet Portugāles valstsvienība spēkosies pret Bosniju un Hercegovinu.

Kvalifikācijas turnīra pārspēļu pirmie mači notiks 11. un 12.novembrī, bet atbildes spēles risināsies 15.novembrī. Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs uzvarētāji divu spēļu summā.

Kā ziņots, Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējā spēļu kārtā Igaunija nespēlēja, un no tās vairs nekas nebija atkarīgs. Tomēr tai bija jācer, ka Slovēnija savā laukumā pieveiks Serbiju. Pateicoties Dares Vršiča pirmā puslaika kompensācijas laikā realizētam soda sitienam no aptuveni 40 metriem, Slovēnijai izdevās izcīnīt uzvaru ar rezultātu 1:0.

Kvalifikācijas turnīrā Igaunija spēlēja C apakšgrupā, kuras noslēguma kopvērtējumā ar 16 punktiem desmit spēlēs ieņēma otro vietu. Šajā grupā pirmo vietu ar 26 punktiem ieņēma Itālijas valstsvienība, līdz ar to automātiski kvalificējoties finālturnīram.

Savukārt Īrijas izlase ar 21 punktu desmit mačos ierindojās otrajā vietā B grupā, kurā pirmo vietu ar 23 punktiem izcīnīja Krievijas valstsvienība.
FIFA pasaules rangā šobrīd Īrija ieņem 29.vietu, bet Igaunijas izlase atrodas 58.pozīcijā.

Jau vēstīts, ka 2012.gada Eiropas čempionāta finālturnīram automātiski kvalificējās grupu uzvarētāji - Vācija, Krievija, Itālija, Francija, Nīderlande, Grieķija, Anglija, Dānija un Spānija -, kā arī labākā no otrajās vietās palikušajām komandām, kas bija Zviedrija.

Tikmēr pārējās astoņas grupu otrās komandas aizvadīs pārspēles.

Finālturnīrs nākamajā vasarā notiks Ukrainā un Polijā. Arī abas sacensību rīkotājas jau ir kvalificējušās turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!