Otrdien Igaunijas futbola čempionāts pēc koronavīrusa Covid-19 izraisītās pauzes atsākās ar otrās kārtas mačiem aiz slēgtām durvīm, un visās trijās spēlēs viesi svinēja uzvaru.

Sekojot nedēļas nogalē atsāktajam Vācijas bundeslīgas čempionātam, kā arī Fēru salu meistarsacīkstēm, ar trim spēlēm otrdien atsākās arī Igaunijas futbola čempionāts. Nevienā no tām Latvijas futbolisti laukumā nedevās.

Nemmes "Kalju" ar 2:0 (2:0) pieveica "Kuressaare", "Levadia" divu Tallinas klubu cīņā ar 2:0 (1:0) apspēlēja "Legion", bet Vīlandes "Tulevik" izbraukumā ar 2:1 (1:0) pārspēja "Paide" vienību.

Čempionāts tika atsākts pēc vairāk nekā divu mēnešu pārtraukuma. Pirmā kārta notika no 6. līdz 8. martam.

Futbola čempionāta atsākšana notiek divas dienas pēc tam, kad valdība atcēla ārkārtas stāvokli, ko tā noteica 12. martā, reaģējot uz pandēmiju.

Daži ierobežojumi tomēr paliek spēkā. Sporta sacensības brīvā dabā var rīkot tikai bez skatītājiem, un maksimālais dalībnieku skaits nepārsniedz 100.

Sākot ar jūliju, valdība atļaus brīvdabas pasākumus ar līdz pat 1000 skatītājiem.

Līgas otrā kārta noslēgsies ar diviem mačiem trešdien.

Igaunijas Futbola asociācija (EFA) ir arī nolēmusi saīsināt šī gada virslīgas sezonu no ierastajām 36 kārtām līdz 32 labākajām sešām komandām un 30 – pārējām četrām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!