Foto: DELFI.ee
Igaunijas spēcīgākajā futbola čempionātā veikti 350 Covid-19 testi, visiem uzrādot negatīvus rezultātus, savā mājaslapā vēsta turnīra organizatori.

Sacensību rīkotāji ziņo, ka trešdien tika veikti 350 testi, kuros saslimšanas gadījumi nav noteikti. Testēto personu vidū bijuši līgas spēlētāji, treneri, kā arī 28 tiesneši un desmit vadītāji.

Līga vēsta, ka spēlētāju ķermeņa temperatūra tiek mērīta pirms katra treniņa. Tāpat noteikts, ka spēlētāju ģimenēm jābūt veselām un ikvienam jāievēro stingri higiēnas noteikumi.

Zināms, ka Igaunijas valdības Krīzes komiteja ļāvusi aizvadīt sporta sacensības ar 100 cilvēku līdzdalību, sākot no 18.maija. Sacensības atļautas āra apstākļos.

Savukārt lēmums par Igaunijas futbola sezonas turpinājumu varētu būt zināms ceturtdien, kad gaidāms valdības paziņojums.

Gadījumā, ja maija beigās vai jūnija sākumā Latvijā nebūs iespēju sākt nacionālo čempionātu futbolā, 2020.gada sezonas pirmās kārtas varētu tikt aizvadītas Lietuvā un Igaunijā, aģentūrai LETA atklāja biedrības "Latvijas Futbola Virslīga" (LFV) izpilddirektors Ainārs Dakša.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!