Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Negaidītu un kaunpilnu zaudējumu 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā otrdien piedzīvoja Igaunijas futbola izlase, kas viesos ar 0:2 (0:1) piekāpās Fēru salu valstsvienībai.

Igauņiem tas bija ceturtais zaudējums septiņās spēlēs un viņi ar septiņiem punktiem EURO 2012 kvalifikācijas C grupā ieņem ceturto vietu, par deviņiem punktiem atpaliekot no līderiem Itālijas futbolistiem. Fēru salu futbolistiem šī bija pirmā uzvara šajā kvalifikācijā.

Pirmā puslaika izskaņā pirmos vārtus ar 11 metru soda sitienu guva Frodi Benjaminsens. Otrā puslaika sākumā Benjaminsena "pendeli" atvairīja igauņu vārtsargs Sergejs Pareiko, bet pirmais pie viņa atsistās bumbas bija Arnbjorns Hansens, kurš guva otros vārtus.

Jāpiebilst, ka abas komandas spēli pabeidza mazākumā, jo 57.minūtē sarkanot kartīti nopelnīja Igaunijas futbolists Sanders Puri, bet 88.minūtē "viņa piemēram sekoja" Pols Johaness Justinusens.

Vēl otrdien EURO 2012 kvalifikācijas turnīrā A grupā Vācija viesos ar 3:1 uzvarēja Azerbaidžānu un praktiski nodrošināja sev ceļazīmi uz finālturnīru, D grupā Basltkrievija ar 2:0 uzvarēja Luksemburgu un Bosnija un Hercegovina ar 2:0 pārspēja Albāniju, bet E grupā uzvaras svinēja Ungārija un Zviedrija - ungāri ar 3:0 pārspēja Sanmarīno, bet zviedri ar 5:0 sagrāva Somiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!