Foto: Reuters/Scanpix

Argentīnietis Gonsalo Igvains sestdien ar uzvaru nesošu vārtu guvumu debitēja Turīnas "Juventus" komandā, palīdzot Itālijas čempionvienībai ar panākumu sākt jauno Itālijas A sērijas čempionātu.

"Juventus" sīvā cīņā savās mājās ar 2:1 (1:0) uzvarēja Florences "Fiorentina" komandu.

Rezultātu 37.minūtē atklāja mājinieki, kad precīzs bija Vācijas izlases futbolists Sami Kedira, tomēr 70.minūtē neizšķirtu atjaunoja "Fiorentina" horvātu uzbrucējs Nikola Kaliničs.

Tomēr piecas minūtes vēlāk izcēlās Igvains, kuru "Juventus" jūlija beigās par 90 miljoniem eiro nopirka no "Napoli" komandas. Argentīnietis laukumā devās uz maiņu cīņas 66.minūtē, bet deviņas minūtes vēlāk jau guva savus šīs sezonas pirmos vārtus.

"Esmu laimīgs par savu debiju, par uzvaru un gūtajiem vārtiem. Mums jāturpina līdzīgā stilā, jo labi strādājām un nopelnījām šo uzvaru," pēc cīņas sacīja Igvains. "Ceru, ka spēšu komandai atmaksāt ar daudz gūtajiem vārtiem un izcīnītajiem tituliem".

Igvains aizvadītajā sezonā Itālijas A sērijā 35 spēlēs iesita 36 vārtus, pārliecinoši kļūdams par turnīra rezultatīvāko spēlētāju, sasniedzot arī jaunu sacensību rezultativitātes rekordu.

Argentīniešu futbolista pāreja uz "Juventus" kļuva par ceturto dārgāko transfēru futbola vēsturē un ir Itālijas čempionāta rekords.

"Juventus" šosezon lūkos tikt pie sestā Itālijas čempionu titula pēc kārtas.

Tikmēr vēl vienā mačā "Roma" savās mājās ar 4:0 (0:0) uzvarēja "Udinese" komandu. Romas kluba labā divus vārtus, abus ar 11 metru soda sitieniem, guva argentīnietis Djego Peroti, bet pa reizei izcēlās Edins Džeko un Muhameds Salā.

Pārējās astoņas A sērijas pirmās kārtas spēles tiks aizvadītas svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!