Foto: F64

Latvijas futbola izlases pussargs Jānis Ikaunieks ceturtdien Kuopio guva vārtus, palīdzot Kuopio "KuPS" savā laukumā svinēt uzvaru UEFA Konferences līgas kvalifikācijas pirmās kārtas pirmajā mačā.

"KuPS" mājās ar 2:0 (1:0) pieveica Gori "Dila" vienību no Gruzijas.

Ikaunieks vārtus guva 32.minūtē, bet spēles kompensācijas laika pirmajā minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Tims Veirinens.

Andreja Cigaņika pārstāvētā "Dunajska Streda" no Slovākijas savā laukumā ar 2:1 (1:1) pieveica Ziemeļīrijas "Cliftonville".

Cigaņiks laukumā devās uz maiņu 86.minūtē, četras minūtes pēc tam, kad mājinieki bija palikuši mazākumā pēc Brahima Momo sarkanās kartītes.

25.minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Rego Santo, bet trīs minūtes vēlāk viesi rezultātu izlīdzināja pēc Ronena Heila sitiena - 1:1.

65.minūtē uzvarētāju izšķīra Nikolas Krstoviča raidījums - 2:1.

Gdaņskas "Lechia" bez Kristera Tobera pieteikumā mājās ar 4:1 (3:0) sagrāva Strumicas "Akademija Pandev" no Ziemeļmaķedonijas.

Vārtus mājinieku labā pirmajā puslaikā 17. un 39.minūtē guva Flaviu Paišau, bet 25.minūtē izcēlās Lukašs Zvolinskis.

Otrajā puslaikā Paišau 66.minūtē noformēja "hat-trick".

81.minūtē viesi vienus vārtus atspēlēja, izceļoties Dušanam Jokovičam.

Jau ziņots, ka "Riga" Londonderijā ar 2:0 (1:0) pieveica Zimeļīrijas klubu "Derry City", bet "Liepāja" Prištinā ar 0:1 (0:1) piekāpās "Gjilani".

Pāru uzvarētāji iekļūs UEFA Eiropas Konferences līgas atlases otrajā kārtā, bet zaudētājiem eirokausu sezona būs beigušies.

No Latvijas vienībām vietu otrajā kvalifikācijas kārtā jau nodrošinājusi "Valmiera", kura tajā tiksies ar Ziemeļmaķedonijas komandas Tetovas "Škendija" un armēņu Erevānas "Ararat" pāra uzvarētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!