Foto: F64

Latvijas futbola izlases pussargs Jānis Ikaunieks sestdien atgriezās laukumā pēc savainojuma izārstēšanas un nospēlēja 90 minūtes Grieķijas čempionāta spēlē, kurā viņa pārstāvētā Larisas AEL komanda viesos ar 0:2 (0:2) piekāpās valsts grandam Pireju "Olympiakos".

Abus vārtus mājinieki iesita jau pirmajās desmit minūtēs, izceļoties Atanasim Andrucam un nigērietim Braunam Idejem.

Ikaunieks iepriekšējās divas spēles bija izlaidis vēdera muskulatūras savainojuma dēļ, bet AEL vienība nav spējusi uzvarēt jau septiņos mačos pēc kārtas, šajā laikā četras reizes cīnoties neizšķirti.

Larisas vienība ar 17 punktiem 20 spēlēs kopvērtējuma tabulā ieņem 13.vietu 16 komandu vidū, bet pārliecinoša līdere ar 51 punktu ir "Olympiacos", tuvāko konkurenti "Panionios" apsteidzot par 13 punktiem.

Jau nākamajā nedēļā "Olympiakos" sāks dalību UEFA Eiropas līgas 1/16 finālā, tiekoties ar "AS Roma" komandu no Itālijas.

Ikaunieks AEL sastāvā kopš gadu mijas sešos mačos guvis vienus vārtus. Latvijas futbolists decembra beigās Grieķijas klubam pievienojās no Francijas augstākās līgas vienības "Metz".

AEL iepriekšējās desmitgades otrajā pusē spēlēja Grieķijas augstākajā līgā un Eirokausos, taču pēc tam zaudēja vietu spēcīgāko komandu pulkā. Pērn Larisas komanda uzvarēja pēc spēka otrajā līgā, nodrošinot atgriešanos Grieķijas augstākajā divīzijā.

1988. gadā AEL tika kronēta par Grieķijas čempioni. Tāpat Larisas klubs divreiz triumfējis Grieķijas kausa izcīņā, iepriekšējo reizi to iespējot pirms deviņiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!