Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde ceturtdien, 3. maijā, apstiprināja plānotās izmaiņas LFF vadības struktūrā, ģenerālsekretāra amatā Jāni Mežecki nomainot līdzšinējam federācijas izpilddirektoram Edgaram Pukinskam, vēsta federācijas mājas lapa.

LFF valde jaunā federācijas prezidenta Kaspara Gorkša pirmajā vadītajā sēdē apstiprināja pārejas periodu LFF ģenerālsekretāra maiņai – līdz 31. maijam šīs funkcijas pārejas perioda ietvaros turpinās pildīt Jānis Mežeckis, bet līdz ar 1. jūniju šos pienākumus pārņem Edgars Pukinsks ar pilnvarām līdz 2020. gada 30. aprīlim.

Mežeckis LFF ģenerālsekretāra pienākumus pildīja kopš 1993. gada.

Pārejas perioda ietvaros līdz 2019. gada LFF kongresam Jānis Mežeckis ieņems LFF valdes locekļa pozīciju bez balsstiesībām un ar padomdevēja funkcijām.

"Apsveicu Kasparu Gorkšu ar atbildīga un ļoti nozīmīga posteņa ieņemšanu. Pārmaiņu priekšā futbola sabiedrībai ir jānodemonstrē, ka tā vēlas būt saliedēta. Tāpēc piekrītu Kaspara Gorkša jau iepriekš paustajam redzējumam, redzot ģenerālsekretāra amatā Edgaru Pukinsku. Es esmu gatavs turpināt palīdzēt Latvijas futbola izaugsmei ar saviem starptautiskajiem sakariem arī turpmāk. Visa mūsu kopējā pieredze ir būtiska un nepieciešama. Paldies Latvijas futbola sabiedrībai par sadarbošanos ar mani manā līdzšinējā statusā," valdei pauda Jānis Mežeckis.

"Esmu gatavs uzņemties LFF ģenerālsekretāra funkcijas, darot to ar lielu prieku un visaugstāko atbildības sajūtu. Turpmāko divu gadu laikā ir būtiski kvalitatīvi strādāt un apliecināt ar savu veikumu, ka varam īstenot paredzētās pārmaiņas, ieplānotos projektus un jau iesāktos darbus. Nevienam nav apņemšanās taisīt pārspīlētu revolūciju, bet gan kopīgi virzīties pa futbola attīstības ceļu un atrast visiem saistošus aktuālo procesu risinājumus," akcentēja Edgars Pukinsks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!