Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amata kandidāts Krišjānis Kļaviņš ir iekļauts vairākos "melnajos sarakstos" un joprojām ir saistīts ar spēļu ietekmēšanu, intervijā "Sportacentrs TV" izteicās pašreizējais LFF prezidents Guntis Indriksons.

Indriksons un Kļaviņš ir vienīgie kandidāti uz LFF prezidenta amatu, kura vēlēšanas notiks aprīlī. LFF valde gan pagaidām oficiāli nevienu no kandidatūrām nav apstiprinājusi, bet to varētu izdarīt tuvākajā sēdē februāra otrajā pusē.

Indriksons jau 20 gadus vada LFF, bet Kļaviņš pirms vairākiem gadiem bija LFF preses sekretārs. Šajā amatā Kļaviņš bija neilgu laika posmu, jo tika atbrīvots. Lai gan oficiāli tas netika minēts, LFF amatpersonas nekad nav slēpušas, ka Kļaviņš no federācijas atbrīvots uz aizdomu pamata par saistību ar spēļu rezultātu sarunāšanu.

"Teikšu atklāti un neko neslēpšu. Viņš ir visos iespējamos "melnajos sarakstos" par spēļu manipulācijām. Mums ir oficiāli dokumenti no augstākstāvošām futbola instancēm, kas apliecina, ka viņš šajā "melnajā biznesā" ir bijis iesaistīts. Atļaušos apgalvot, ka viņš vēl tur ir iekšā."

Pēc Indriksona teiktā saprotams, ka Kļaviņš piedāvājumus "atdot" spēles izteicis ne tikai Viktoram Ņesterenko un Raimondam Laizānam, par ko bija zināms agrāk, bet arī vairākām citām personām. "Nav šaubu, ka šī ir atklāta cīņa, lai "melnie spēki" tiktu futbolā. Bet mēs[LFF] - manā vadībā - esam visu darījuši, lai futbols būtu tīrs. Nav šaubu, ka tiem cilvēkiem, kas vēl nav atmetuši savas darbības, ir vēlme atgriezties futbolā."

Indriksons intervijā norāda, ka šoreiz īsti nav gribējis atkārtoti kandidēt uz LFF prezidenta amatu, bet, tā kā pieteicies tikai Kļaviņš, tad nācies izvirzīt arī savu kandidatūru. "Saprotu, ka 20 gadi amatā nav labi, neesmu atmetis cerību, ka futbola posms mana dzīvē drīz beigsies. Aktīvi strādāju, lai atrastu pēcnācēju. Ja tas man izdosies, tad jebkurā laikā atstāšu prezidenta posteni."

Indriksons neslēpa, ka viņam ieplānota saruna ar kādu no vadošajiem politiķiem, lai kopīgi izrunātu un tiktu izvirzīta kāda piemērota kandidatūra.

Tomēr LFF prezidents uzsvēra, ka šobrīd "sargājot Kļaviņa kandidatūru", jo jebkurā brīdi viņu "varot noņemt no trases". Pēc Indriksona teiktā, bijuši signāli arī no UEFA, jo Kļaviņš nenāk no futbola vides, kas ir viena no prasībām, kandidējot uz LFF prezidenta amatu. "Bet es sargāju viņu, lai neviens neizmantoto šo pantu un viņu nenoņemtu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!