Foto: AP/Scanpix

Spānijas futbolists Andress Injesta kļuvis par prestižās balvas "Golden Foot" ieguvēju, vēsta futbolista pārstāvētā "Barcelona" komanda.

"Golden Foot" balva tiek pasniegta vismaz 28 gadu vecumu sasniegušiem futbolistiem par individuālajiem un komandas sasniegumiem, kā arī par ieguldījumu futbola vēsturē. Šo apbalvojumu var saņemt tikai vienu reizi karjerā.

Ekspertu balsojumā 30 gadus vecais Injesta apsteidza tādus spēlētājus, ka Krištianu Ronaldu, Veinu Rūniju, Manuelu Noieru, Andrea Pirlo, Tjagu Silvu, Franku Riberī, Jaja Turē un Tjerī Anrī.

Injesta kļuva par 12. šīs balvas ieguvēju, jo šī balva tiek pasniegta no 2003.gada. Līdz šim prestižo apbalvojumu saņēmuši Roberto Badžo, Pāvels Nedveds, Andrejs Ševčenko, Ronaldo, Alesandro del Pjero, Robertu Karlušs, Ronaldiņu, Frančesko Toti, Raiens Gigss, Zlatans Ibrahimovičs un Didjē Drogbā.

Savā karjerā Injesta spēlējis tikai "Barcelona" komandā, aizvadot 341 spēli un gūstot 33 vārtus, kā arī izcīnot titulus gan Spānijā, gan Eiropā. Savukārt Spānijas izlasē viņš aizvadījis 102 spēles un guvis 12 vārtus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!