Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Katalonijas futbola kluba "FC Barcelona" leģenda Andress Injesta oficiāli apstiprinājis, ka šīs sezonas beigās aizies no kluba, kurā pavadījis 22 gadus, ziņo ārzemju mediji.

Piektdien, 27. aprīlī, 33 gadus vecais Injesta īpaši sasauktā preses konferencē žurnālistiem pavēstīja, ka aizvada savu pēdējo sezonu Katalonijas klubā.

"Šī man ir smaga diena, jo atvados no komandas, kurā esmu pavadījis visu dzīvi," asaras valdot, izteicās spāņu pussargs. "Esmu pārrunājis ar daudziem cilvēkiem, spēlētājiem un treneriem, un zinu, ko viņi grib, taču es gribu būt godīgs attiecībā uz sevi un klubu. Gribu, lai mani atceras kā izcilu futbolistu un izcilu spēlētāju, jo, kad mūsu futbola dienas ir beigušās, mēs esam tie, kas esam — parasti cilvēki."

Ilggadējais "FC Barcelona" kapteinis neatklāja, kur plāno spēlēt tālāk, taču apstiprināja, ka tas nebūs Eiropā. "Es teicu, ka nekad negribētu spēlēt pret "Barca", tā kā tas nebūs Eiropā," izteicās futbolists. "Viss kļūs zināms sezonas beigās, vēl notiek pārrunas."

Pagaidām neoficiāla informācija par viņa tālākajām gaitām ir tāda, ka Injesta pārcelsies uz Ķīnas superlīgu.

Katalonijas futbola klubam Injesta pievienojās 12 gadu vecumā, sākot spēlēt jauniešu akadēmijā. Pieaugušo komandā viņš aizvadīja 16 sezonas un līdz šim piedalījies 669 spēlēs. Ar "FC Barcelona" Injesta ieguvis 31 dažādu trofeju, ieskaitot četrus UEFA Čempionu līgas kausus un astoņus Spānijas čempiona titulus, kā arī uzvaras trīs galvenajos Spānijas kausos.

Ar Spānijas izlasi Injesta kļuvis par divkārtēju Eiropas čempionu un uzvarējis 2010. gada Pasaules kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!