Foto: EPA/LETA
UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā otrdien iekļuva pagājušās sezonas uzvarētāji Milānas "Inter", kas "play off" pirmās kārtas atbildes spēlē viesos atspēlējās no 1:2 un ar 3:2 (1:2) uzvarēja Minhenes "Bayern".

Divu spēļu summā rezultāts bija 3:3, taču, pateicoties viesos vairāk gūtajiem vārtiem, ceturtdaļfinālā iekļuva "Inter".

Abas komandas savā starpā tikās pagājušās sezonas finālā un toreiz, tāpat kā tagad, zaudētājos palika "Bayern". Vācijas klubs pirmajā spēlē Milānā uzvarēja un bija tuvu, lai uzvarētu pašreizējos kausa īpašniekus "Inter", taču nespēja nosargāt pārsvaru. Jau mača ceturtajā minūtē Samuels Eto vadībā izvirzīja "Inter", taču līdz puslaika beigām Mario Gomess un Tomass Millers panāca 2:1 mājiniekiem.

"Bayern" spēles turpinājumā bija pārsvars, taču 63.minūtē Veslijs Sneiders vienā no retajiem "Inter' uzbrukumiem ar tālu sitienu guva vārtus un izlīdzināja rezultātu. Uzvaras vārtus 88.minūtē "Inter" labā guva Gorans Pandevs.

Līdz ar to "Inter" ir kļuvis tikai par otro komandu Čempionu līgas vēsturē, kas pēc zaudējuma pirmajā spēlē savā laukumā spēj uzvarēt divu spēļu summā.

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā otrdien iekļuva arī titulētais angļu klubs "Manchester United", kas savā laukumā ar 2:1 (1:0) pieveica Marseļas "Olympique". Abu komandu pirmajā spēlē komandas vārtus neguva, līdz ar to divu spēļu summā mančestrieši uzvarēja ar 2:1.

Visus vārtus mačā guva "Manchester United" spēlētāji. Piektajā un 75.minūtēs Havjers Ernandess izvirzīja mančestriešus vadībā ar 2:0, bet 82.minūtē bumbu savos vārtos raidīja "Manchester United" aizsargs Vess Brauns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!