Foto: Reuters/Scanpix
Islandē jau izpārdoti visi avioreisi uz Krieviju Pasaules kausa norises laikā, un Islandes Futbola federācijas (IFF) vadība sola šai turnīrā ne mazāk iespaidīgu fanu armiju kā pērn Eiropas čempionātā Francijā.
Kvalificējoties 2018. gada Pasaules kausa finālturnīram, Islande kļuvusi par mazāko valsti pasaulē, kas to paveikusi. Pērn uz EURO 2016 bija aizbraukuši apmēram 8% no valsts iedzīvotājiem, un fanu skaļais atbalsts jeb "vikingu aplausi" kļuva ne mazāk slavens kā pašu Islandes futbolistu sasniegumi.

"Ceram, ka uz Krieviju atbrauks ne mazāk fanu kā bija Francijā," IFF prezidentu Gudniju Bergsonu citē aģentūra TASS. "Iespējams, pārvietošanās būs nedaudz sarežģītāka, jo Krievija tomēr ir lielākā valsts pasaulē, taču tas netraucēs viņiem ierasties uz pasaules čempionātu. Fanu būs daudz, bet precīzu skaitli es šobrīd nenosaukšu."

"Tā ir neparasta pieredze mūsu iedzīvotājiem, un runa nav tikai par futbolu," viņš saka. "Krievijā ir, ko redzēt, te ir daudz arhitektūras pieminekļu un bagātīgs kultūras mantojums. Daudziem islandiešu faniem svarīgs bija šis faktors lēmuma pieņemšanā doties uz Krieviju."

Lai nogādātu Krievijā visus līdzjutējus, kas vēlas atbalstīt savu komandu, Islandē tiks noorganizēti papildu lidmašīnu reisi.

Islandes futbola izlase par savu mītnes vietu Pasaules kausa laikā izvēlējusies kūrortpilsētu Melnās jūras krastā Gelendžiku, kas atrodas Krasnodaras apgabalā netālu no Novorosijskas.

2018. gada Pasaules kausa finālturnīrs notiks no 14. jūnija līdz 15. jūlijam 11 Krievijas pilsētās. Finālturnīra grupu izloze notiks šā gada 1. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!