Foto: AFP/Scanpix/LETA
Itālijas futbola čempionāta rīkotāji pirmdienas vakarā vienojušies, ka sezonas turpinājums iesāksies ar "Torino" un "Parma" vienību dueli, sezonai noslēdzoties 2.augustā.

Itālijas augstākās futbola līgas jeb A sērijas vadība nolēmusi sezonu atsākt 20.jūnijā.

Itālijas A sērija 20.jūnijā atsāksies ar divām 26.kārtas spēlēm, bet dienu vēlāk tiks aizvadītas vēl divi pēdējie šīs kārtas dueļi. "Verona" tiksies ar "Cagliari", Milānas "Inter" ar "Sampdoria", Bergamo "Atalanta" ar "Sassuolo", bet Turīnas vienība ar "Parma".

27.kārta sāksies 22.jūnijā, šajā nedēļā spēles ieplānojot pirmdien, nedēļas vidū, kā arī nogalē. A sērijas vadība kalendāru pagaidām ir izstrādājusi līdz 35.kārtai, bet pēdējo trīs spēļu kārtu grafiks tiks paziņots tuvākajā laikā.

Spēles stadionos notiks bez līdzjutējiem. Tās plānots aizvadīt 19.30 un 21.45 pēc vietējā laika. Tikai vienā no nedēļas nogalēm spēles plānotas 17.15, jo pret šādu ieceri iebilda spēlētāju asociācija, kas pauda bažas par karstajiem laikapstākļiem.

Nedēļu ātrāk atsāksies Itālijas kausa izcīņa. Vispirms notiks pusfināla atbildes spēles Turīnas "Juventus" - "AC Milan" (pirmajā spēlē 1:1) un "Napoli" - Milānas "Inter" (1:0), bet fināls tiks aizvadīs 17.jūnijā.

Itālijas A sērijā jāaizvada vēl 12 pilnas kārtas. Turnīrā līderpozīciju ieņem Turīnas "Juventus", kas par punktu apsteidz Romas "Lazio".

Sezonu 11.jūnijā atsāks arī Spānijas čempionāts, bet Anglijas premjerlīga to plāno darīt sešas dienas vēlāk. Pēc Itālijas čempionāta sākuma Francijas līga būs vienīgā no pieciem Eiropas "milžiem", kas paziņojusi par sezonas beigām.

Vācijā sezonu izdevās atsākt jau maija otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!