Foto: AFP/Scanpix/LETA
Itālijas futbola federācijas (FIGC) vadītājs Gabriele Gravina ceturtdien paziņoja par plāniem koronavīrusa pandēmijas dēļ pašlaik apturēto sezonu pabeigt līdz augusta sākumam.

Paziņojums nāca klajā dažas stundas pēc tam, kad Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) izteica variantu, ka 2019./2020.gada sezonas Eiropas klubu kausu sacensības varētu noslēgties līdztekus valstu vietējiem čempionātiem vai tikt atliktas līdz augustam pēc nacionālo līgu spēļu pabeigšanas.

"Prezidenta Gravinas nodoms ir vienoties ar visiem FIGC locekļiem par rezolūciju, kas noteiktu par 2019./2020.gada sezonas beigām 2.augustu," FIGC paziņoja ceturtdien vēlu.

Futbola sacensības Itālijā tika apstādinātas 9.martā, kad valstī tika pasludināta ārkārtējā situācija, A sērijā atstājot nenospēlētas 12 kārtas. Sākotnēji čempionātu bija paredzēts beigt 24.maijā.

Jau ziņots, ka A sērija un FIGC ir plānojušas atsākt treniņus 4.maijā, dienu pēc tam, kad tiek gaidīta valdības paredzēto ierobežojumu koronavīrusa dēļ atvieglošana, trīs līdz četras nedēļas vēlāk atļaujot arī sacensības aiz slēgtām durvīm.

Priekšlikums, ieskaitot medicīnisko protokolu spēlētāju drošībai treniņu periodā, trešdien tika apspriests ar Itālijas sporta ministru Vinčenco Spadaforu, kurš teica, ka lēmumu pieņems pēc tikšanās ar citām valdības amatpersonām.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!