Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Itālijas augstākās līgas futbola klubi koronavīrusa Covid-19 krīzes rezultātā vienbalsīgi vienojušies par spēlētāju, treneru un personāla algu samazināšanu, pirmdien paziņoja A sērijas amatpersonas.

Kopš 9. marta visas futbola sacensības Itālijā ir apturētas vīrusa pandēmijas dēļ, kas valstī nogalinājusi gandrīz 16 000 cilvēku.

Spēlētāju algas tiks samazinātas par trešdaļu no viņu bruto gada ienākumiem, ja sezonu vajadzēs atcelt, un par sesto daļu, ja tā tiks atsākta.

Starp klubiem un spēlētājiem, kuri atsakās no divu līdz četru mēnešu algas, joprojām jāparaksta individuāla vienošanās.

Lēmumu vienbalsīgi pieņēma A sērijas klubi, izņemot Turīnas "Juventus", kas jau bija panākuši vienošanos ar saviem spēlētājiem, sacīja līgas pārstāvji.

Līgas vadītāji "Juventus" paskaidroja, ka algu samazināšanai, ko Turīnas kluba spēlētāji un treneris Mauricio Sarri akceptēja laika posmā no marta līdz jūnijam, "būs 90 miljonu eiro pozitīva ietekme uz 2019./2020. finanšu gadu".

Itālijas augstākās līgas pārstāvji arī pirmdien atkārtoja savu vēlmi noslēgt sezonu un atsākt spēlēt, neriskējot un tikai tad, kad to pieļaus sanitārie apstākļi un valdības lēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!