Foto: EPA/Scanpix/LETA
Urugvajas futbola izlases zvaigznes Luisa Svaresa mēģinājums tikt pie Itālijas pases nonācis policijas redzeslokā, kas apgalvo, ka valodas eksāmenā konstatēti būtiski pārkāpumi.

Jau iepriekš ziņots, ka jaunais "Barcelona" treneris Ronalds Kūmans informējis Svaresu par to, ka futbolistam speciālista spēles stilā nebūs vieta, kā rezultātā viņš droši var izskatīt citu komandu piedāvājumus.

Urugvajietis pēdējā laikā tika saistīts ar Itālijas čempionvienību Turīnas "Juventus", bet, lai pievienotos klubam, futbolistam ir jāiegūst Eiropas savienības pase. "Juventus" šajā starpsezonā jau piesaistīja divus spēlētājus, kuri nav dzimuši Eiropā, kas nozīmē, ka transfēra loga limits jau ir izpildīts.

Svaresa sievai ir Itālijas pase, jo viņas tēvs savulaik emigrēja no Eiropas dienvidiem, bet Urugvajas izlases zvaigznei Perudžas pilsētas Ārzemnieku universitātē bija jāliek itāļu valodas eksāmens. Tikai pēc tam viņš var kandidēt uz Itālijas pasi.

"Izmeklēšanas rezultāti liecina, ka testa jautājumi ar kandidātu jau tika apspriesti iepriekš, kā arī gala vērtējums ielikts vēl pirms eksāmena norises," otrdien vēstīja Perudžas pilsētas policijas paziņojums.

Tāpat policija konkrētajā augstskolā konfiscējusi vairākus dokumentus.

Svaress eksāmenu kārtoja ceturtdien, bet tiklīdz paklīda baumas par negodprātīgu rīcību, "Juventus" atsauca darījumu.

Šī iemesla dēļ par Svaresa nākamo darba vietu tiek saukta Madrides "Atletico", kuru pametis Alvaro Morata. Šis futbolists karjeru nolēmis turpināt tieši "Juventus".

Policija arī norādīja, ka šajā lietā apsūdzības tiks virzītas pret augstskolas rektoru un ģenerāldirektoru, kuri ir atbildīgi par krāpniecību un slepenu dokumentu atklāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!